La 4a edició de l'Acció Platges Met refermarà la sensibilització ciutadana sobre els reptes del litoral, com la crisi climàtica, la regressió o la contaminació

Societat.

El Prat, Viladecans, Gavà i Castelldefels acolliran aquesta iniciativa.
El Prat, Viladecans, Gavà i Castelldefels acolliran aquesta iniciativa.

El proper diumenge 24 d'octubre es portarà a terme la 4a edició de l'Acció Platges Met, una jornada de sensibilització ambiental conjunta, que tindrà lloc als vuit municipis del litoral metropolità.

Un dels principals objectius és donar a conèixer les platges i ensenyar com protegir-les i defensar les davant dels diferents reptes que en condicionen la gestió diària i la preservació, com ara el canvi climàtic o la regressió del litoral.

La jornada de participació inclourà activitats educatives relacionades amb els sistemes dunars, els microplàstics i la biodiversitat, l'Acció Platges Met s'emmarca en el 15è cicle d'activitats als parcs, platges i rius metropolitans i està organitzada per l'AMB, el Museu de Ciències Naturals de Barcelona i els ajuntaments dels vuit municipis metropolitans del litoral.

L'AMB recorda que, per participar a les activitats, és imprescindible inscriure-s'hi prèviament, tret de les que s'emmarquen a les Jugatecambientals de Gavà, Montgat, Castelldefels i Sant Adrià de Besòs.

Plantacions a les dunes: Castelldefels, Sant Adrià de Besòs i Gavà acolliran la plantació de borrons i altres plantes autòctones dels sistemes dunars.

Es tracta d'espècies vegetals que potencien la formació d'aquests ecosistemes naturals, ja que actuen com a barrera davant dels temporals i l'erosió de la costa.

Detecció de microplàstics: tècniques de ciència ciutadana que ensenyaran a localitzar aquests elements amb instruments com sedassos i filtres, i observació de la biodiversitat: censos de flora i fauna a les platges de Montgat i del Prat de Llobregat. Més informació i inscripcions: www.amb.cat/web/territori/agenda/detall/-/activitat/accio-platges-met/11738277/11656

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article