El Consell Comarcal del Baix Llobregat amb les empreses que elaboren productes agroalimentaris de proximitat i la Fundació Portolà

Societat.

Aquest Nadal, proximitat i valor social.
Aquest Nadal, proximitat i valor social.

El resultat és un lot de Nadal amb productes de proximitat, que suposa una nova oportunitat de venda pel sector agroalimentari de la comarca a través d'una entitat del tercer sector del territori, que es dedica a la inserció sociolaboral de persones amb disCapacitat intel•lectual i/o trastorn mental.

El Baix Llobregat és una comarca diversa, també de la producció d'elaborats agroalimentaris que permeten diversificar la producció agrària i avançar en la cadena de valor del producte.

La comarca sol associar-se a la producció d'horta i fruita fresca, però també s'hi fan productes de qualitat com l'oli, el vi, el cava, les conserves, els dolços, els licors, la mel o la cervesa, cadascun d'ells amb particularitats que els fan especials.

Amb el projecte de la Xarxa de Productes de la Terra es contribueix a dinamitzar aquestes empreses, per afavorir el seu paper en el desenvolupament econòmic local i territorial.

En aquest segon any en què es repeteix la iniciativa, s’ha dissenyat un lot de Nadal amb tres modalitats per tal de poder ajustar-se millor a les necessitats de la clientela sempre tenint en compte, la representativitat dels elaboradors i elaboradores que s’han acollit a la iniciativa i que són: Celler “La Font de Juí”, Vi i vins espumosos ecològics. Torrelles de Llobregat, Caviaroli. Oli encapsulat gourmet.

Esparreguera, Cervesa Artesana “Cornélia “. Cornellà de Llobregat, Melmelades “Es-Imperfectes” .El Prat de Llobregat, Conserves Vegetals “Mar-Tret Teca ”. Abrera, Mel del Pallars. Mel i altres derivats. Sant Feliu de Llobregat, Celler Montau de Sadurní. Cava Brut i Brut Nature. Begues i Oli d’Oliva extra “Òliba de Can Dolcet”. Collbató.

Aquesta acció compta també amb el suport del Servei d'Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu, en el marc dels programes de suport al desenvolupament local la qual cosa, afegit a la col•laboració i expertesa que aporta la Fundació Portolà, que dona feina a persones amb disCapacitat intel•lectual i/o trastorn mental, permet que, amb la compra d’aquest lot, s’estigui contribuint al foment de l’economia local i a l’ocupació d’un col•lectiu socialment vulnerable.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article