11 municipis del Baix Llobregat i l’ Hospitalet s'han adherit a la Declaració de Sabadell, un acord polític i social per la millora de la qualitat de l'aire

Societat.

Un instant de la jornada.
Un instant de la jornada.

Abrera, Cornellà, Gavà, La Palma de Cervelló, l’ Hospitalet, Martorell, Molins de Rei, Pallejà, Sant Andreu de la Barca, Sant Boi, Sant Feliu i Sant Vicenç dels Horts, són els municipis baixllobregatins adherits a la iniciativa.

L'adhesió s'ha dut a terme al 2n Congrés sobre la Qualitat de l'Aire que es va celebrar els dies 14 i 15 d'octubre a Sabadell, on hi van participar més d'una trentena d'alcaldesses i alcaldes de tot el territori català.

62 Alcaldes, Alcaldesses i altres ens municipals representants del món local s’adhereixen a la “"Declaració de Sabadell, per un acord polític i social per la millora de la qualitat de l’aire”, promoguda per l’Ajuntament de Sabadell, seu del 2n Congrés de Qualitat de l’Aire que ha reunit autoritats, investigadors, tècnics i empreses del sector, durant dues jornades www.congresaire.cat

L’acte, en directe, des de l’escenari de l’Auditori de Can Balsach de Sabadell (Sala Mary Walton, en honor a la investigadora pionera en la lluita de la contaminació atmosfèrica al segle XIX), ha acollit a alcaldes i alcaldesses de tot el territori català, 12 presencials i 26 en remot. Durant la mitja hora de l’acte, alguns dels càrrecs electes han manifestat els motius de l’adhesió del seu consistori.

En la primera intervenció, Xesco Gomar, President Delegat d’Acció Climàtica de la Diputació de Barcelona, ha manifestat que s’hi adhereixen “pels continguts, la situació i el moment que vivim, perquè parlem de la ZBE, d’un transport públic més eficient i sostenible -fonamental- per la lluita contra el canvi climàtic, la neutralització del espais públics, la transició energètica i la reducció dels residus. Tenim molta feina per endavant ”.

Gomar, al mateix temps, instava a deixar oberta la Declaració perquè hi hagin més adhesions en el que pot ser un inici de molts canvis a la societat.

L’Alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, s’ha mostrat implicada i predisposada a “posar fil a l’agulla perquè els espais de vida saludable contribueixin a la mitigació del canvi climàtic i això no és un repte fàcil” .

Després d’haver aplicat al seu municipi molts plans de mobilitat promoguts per l’AMB i signat acords per millorar la qualitat de l’aire a nivell metropolità, Badia puntualitza: “el camí es demostra caminant”.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article