El Fòrum Social del Baix Llobregat reclama mesures urgents davant l’increment de la despesa elèctrica

Societat.

Amb especial atenció a les persones més vulnerables.
Amb especial atenció a les persones més vulnerables.

Les organitzacions i entitats CCOO, UGT, Federació d'associacions de Veïns i Veïnes, aFFaC, PSC, ERC i Baix Llobregat en Comú, que conformen el Fòrum Social del Baix Llobregat (FSB), manifesten des de fa temps la necessitat de garantir l'accés a drets bàsics de ciutadania i als subministraments indispensables per a les persones més vulnerables.

La factura de la llum creix i bat rècords històrics, dia rere dia, aquest fet que està contribuint a encarir la cistella bàsica de la compra, “a que s'empobreixen les nostres vides i a que les desigualtats s’accentuïn amb un increment del percentatge de població en risc de pobresa o exclusió social, no es preveu que sigui revertida a curt termini.”

La problemàtica energètica ha de ser una gran prioritat social a l'agenda política per actuar de forma contundent sobre un mercat que fixi el preu de la llum i aposti per la creació d'una empresa pública energètica que trenqui l'actual monopoli.

A altres Estats de la UE bona part de les empreses que operen al mercat elèctric són públiques, pel que és una alternativa factible i operativa.

Davant l'encariment de l’electricitat i, especialment, dels greus efectes socials que està provocant, el FSB reclama mesures urgents i valentes per donar solucions a la despesa elèctrica, i garantir a les persones vulnerables l’accés al subministrament bàsic.

El manifest "Pel dret als subministraments bàsics. Per una tarifa elèctrica eficient i equitativa", impulsat pel FSB, inclou un compromís per una estratègia climàtica global que incorpori la sostenibilitat ecològica, l’atenció a les persones vulnerables i la transició justa a nivell laboral.

Tanmateix, el FSB crida a totes les manifestacions i mobilitzacions reivindicatives que es convoquin arreu de Catalunya i al Baix Llobregat per una tarifa elèctrica i per un canvi de model basat en instal•lacions d’energia renovable, l’estalvi i l’eficiència, en el marc d'una estratègia climàtica global i integrada.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article