La Policia Local de Castelldefels va detenir en un control rutinar Vittorio Raso presumpte capo de la 'Ndrangheta” màfia calabresa

Societat.

Ja va ser detingut al 2020 per la Policia Nacional anteriorment.
Ja va ser detingut al 2020 per la Policia Nacional anteriorment. | Arxiu 2020.

Agents de la Policia Local de Castelldefels van detenir aquest dimarts 21 de juny a Vittorio Raso, presumpte capo de la ‘Ndrangheta (màfia calabresa) que estava fugit des de l'any 2020, quan l'Audiència Nacional el va deixar lliure per error a Barcelona.

La Policia Local el va aturar en un control rutinari a l'Avinguda dels Banys i va comprovar que estava conduint amb una documentació falsa.

Fetes les comprovacions, amb les seves empremtes, els agents van veure com s'activaven diversos requeriments relacionats amb aquesta persona, entre ells una ordre europea de detenció emesa per Itàlia per tractar-se d'un presumpte capo mafiós.

Raso havia sigut detingut l'any 2020 quan també portava documentació falsa. Llavors, l'Audiència Nacional el va deixar en llibertat perquè va argumentar que només li constava un presumpte delicte per extorsió i no el fet que Itàlia el buscava també com a presumpte capo de la ‘Ndrangheta."

Aquest alliberament va provocar malestar a la Policia Nacional (que l'havia detingut llavors i l'estava investigant des del 2018) i la justícia i la policia italianes. Ara, dos anys després, Raso ha tornat a ser detingut arran d'un control rutinari de la Policia Local de Castelldefels.

Recordem que la ‘Ndrangheta" és la màfia calabresa, que és considerada la més poderosa d'Itàlia, amb una capacitat de moviment de 43.000 milions d'euros a l'any. Els diners que presumptament cobrava Raso, amb ús de la força, anirien destinats a les arques de l'organització criminal.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article