El sistema de recollida Porta a Porta començarà a Santa Coloma de Cervelló el 17 d’ octubre

Societat.

El veïnat de Santa Coloma ja pot recollir el material necessari per a poder fer ús del servei.
El veïnat de Santa Coloma ja pot recollir el material necessari per a poder fer ús del servei.

El punt informatiu sobre el «Porta a Porta», ubicat a la Masia de Can Roc, ha obert dilluns 29 d’agost, aquest punt central de repartiment romandrà obert de dilluns a dissabte, des de les 10 fins a les 14 hores i de les 17 a les 20 hores.

Els veïns i les veïnes de Santa Coloma tenen fins al dia 15 d’octubre per a apropar-s’hi amb la carta emplenada que han rebut al seu domicili i recollir-hi el material informatiu i els nous cubells que permetran fer ús del nou servei, així com per a resoldre-hi tots els dubtes que puguin tenir sobre el seu funcionament.

En cas de no haver rebut la carta, poden presentar-se igualment al punt de repartiment i allà ja se’ls hi assignaran els cubells. A partir del dia 2 de novembre, aquesta atenció al públic es traslladarà a l’ajuntament.

A més dels cubells estandarditzats, el material que es lliura de manera gratuïta a la ciutadania inclou un fulletó informatiu, un imant per a la nevera amb el calendari amb els dies de recollida, un paquet de bosses compostables i una targeta per a poder accedir a l’àrea d’emergència de contenidors.

El nou model de recollida de residus porta a porta es posarà en marxa el 17 d’octubre amb la voluntat d’incrementar el nivell de recollida selectiva al municipi —que actualment es troba al voltant del 40 %— i, alhora, evitar el cost de la gestió, que va en augment any rere any i que grava els residus que no se separen.

L’objectiu és que, amb el nou sistema, es pugui assolir un nivell de recollida superior al 70 %, per sobre del 55 % que marca com a mínim per a l’any 2025 la corresponent directiva europea.

El sistema «Porta a Porta» preveu recollir a tot el municipi la fracció orgànica tres cops per setmana; els envasos lleugers, dos cops per setmana, i el paper i cartró i la fracció de rebuig, un dia per setmana.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article