“Carta als companys del PSC i d’ Iniciativa del Baix Llobregat i l’Hospitalet”

El proper 1 d’octubre, Catalunya i el Baix Llobregat votaran per decidir si volen una República Catalana amb una constitució nova, feta entre tots i totes o per seguir en el marc de la Monarquia espanyola.

Un exercici de democràcia i participació ciutadana. Un exercici de debat d’idees. Un exercici de compromís amb el país i un exercici per un futur millor per a tothom.

Això és el que farem i això serà el que decidirem. Ni més, ni menys.

És clar que ERC demanarem el Sí al referèndum, però com sempre diem, tan legítim és votar sí, com votar no. Allò que és incomprensible, és negar la democràcia i posar dificultats a la ciutadania per poder votar.

I això, és el que ens trobem en alguns municipis del Baix Llobregat, així com a L’Hospitalet de Llobregat, partits polítics que governen o fan de crossa del govern municipal, a on uns no volen ajudar a la ciutadania a poder votar i altres que pressionen als primers per impedir el dret a vot. Vull parlar clar, estem parlant de vosaltres, del PSC i d’IC. No a tots els municipis, però sí, en alguns.

Tot i els vostres intents antidemocràtics i poc d’esquerres, us hem de dir, que podeu posar totes les traves que vulgueu, però que els vilatans i vilatanes d’aquests municipis, podran votar igual. ERC ja ens hem preocupat, perquè així sigui.

Tot i això, ens agradaria, que torneu a l’espai dels demòcrates i la gent d’esquerres i ajudeu i faciliteu la feina per tota la gent que vulgui votar.

Amb tota humilitat, permeteu-me, fer-vos unes preguntes;

Vosaltres que heu sigut sempre un referent de les esquerres a la comarca, vosaltres que coneixeu bé a moltes persones que van lluitar contra la dictadura, per la democràcia el dret a vot. Com és possible ara, que us negueu a facilitar el dret a vot al vostre municipi?

Què pensarien de vosaltres els vostres pares? I Què pensaran de vosaltres els vostres fills i néts? Vosaltres, defensors de la democràcia, com és que ara l’abandoneu i us poseu al costat del PP, C’s i l’ oligarquia? Vosaltres, defensors de la República, com és que ara, preferiu una monarquia a donar veu a la ciutadania?

Vosaltres, que sempre heu defensat la vostra gestió i proximitat als vostres ajuntaments, com és que ara abandoneu a molts dels vostres votants? Coneixeu les conseqüències dels vostres fets? Heu pensat que allà on poseu dificultats per posar les urnes, perdreu vots de molta gent que us vota, no tant per la vostra marca de partit, però sí per la vostra proximitat i gestió?

Heu reflexionat i valorat, que allà on no ajudareu a votar, no hi haurà possibles pactes de Govern amb ERC? Sabeu, que el fet d’intentar impedir el vot als vostres municipis, farà que es trenquin diferents governs a la comarca?

Reflexioneu i valoreu si voleu estar al costat de la democràcia i el dret a vot o al costat dels extremistes de la dreta representada pel PP i C’s. Reflexioneu i valoreu si voldreu governar amb la suma de les esquerres o no poder governar.

Reflexioneu i valoreu, si voleu estar al costat de la majoria de la gent o en contra d’ells. Disculpeu, si trobeu la carta una mica dura, però en uns moments com els actuals, on s’estan vulnerant els principis més elementals de democràcia, no podem ser políticament correctes i no parlar clar.

No ho dubteu, us esperem al costat de la democràcia i de la gent, ens coneixem i sabem que podem treballar molt bé tots plegats en el marc de les esquerres. No ho trenqueu.