“Candidatures per la república a les properes eleccions municipals.”

Ja fa uns dies que en Jordi Graupera va fer una proposta per Barcelona de cara a les eleccions municipals del 2019. Ras i curt proposava la realització d’unes primàries de cara a articular una candidatura unitària independentista (prefereixo el terme republicana).

Reconec que la seva proposta em va agradar, i crec que no s’hauria de limitar a la ciutat de Barcelona, sinó que caldria estendre-la a molts més municipis, especialment aquells que formen part de comarques estratègiques com ara el Baix Llobregat, que és la tercera més poblada de tot Catalunya.

Els que defensem el mandat de l’1 d’octubre sabem que ens cal disposar de tots els mecanismes al nostre abast per fer-ho realitat. I, en aquest sentit, tenir el suport i la complicitat dels ajuntaments i conseqüentment, també dels consells comarcals, de les diputacions i de les associacions municipalistes és imprescindible.

Tenim davant un repte que només el superarem si els partits som capaços de renunciar a personalismes i posar-nos al servei de les persones de les nostres viles i ciutats; donant l’oportunitat que siguin elles, a través d’unes primàries, qui triïn la millor candidatura republicana per cada poble, vila i ciutat.

Fer primàries obertes a tota la ciutadania on s’hi presentin persones que provenen del independentisme, tant si pertanyen a partits polítics com si no, permetria configurar unes llistes compromeses amb la República i per tant amb tothom ja que, com hem explicat reiteradament, volem una República per poder garantir justícia social i prosperitat econòmica.

Per això necessitem uns ajuntaments implicats amb el país i al servei de la ciutadania, que ofereixin serveis que ajudin a la inclusió i a la promoció econòmica, social i cultural de persones i d’empreses per acabar configurant pobles i ciutats amables i respectuoses socialment i mediambientalment i que defensin, des de la seva competència, els drets individuals i col•lectius i el mandat de l’1 d’octubre.

Si anem separats ens podem trobar amb molts alcaldes i alcaldesses del 155, defensores de la repressió i de la vulneració de drets tant individuals com col•lectius. Val la pena intentar que això no passi? Jo crec que si.

Amb això no vull pas dir que les candidatures municipals a favor de la República s’hagin de fer a tots i cadascun dels municipis de Catalunya, però si que crec que és del tot necessari i imprescindible en aquells on el risc de configurar-se un equip de govern unionista és alt i a la nostra comarca en tenim uns quants.