Llobregat Digital

Dimarts, 24 d'abril de 2018
  • Troba'ns al Facebook
  • Segueix-nos al Twitter
  • Segueix-nos al YouTube
  • Segueix-nos al Google Plus
  • Subscriu-te als titulars per RSS

Actualitat

La inauguració de la línia va anar a càrrec del Vicepresident de Mobilitat i Transport de l’AMB i alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda.

Dilluns, 23.4.2018 10:00h

La nova línia de bus “AMB Exprés” E79 connectarà de manera ràpida Sant Joan Despí i l’ Avinguda Diagonal de BCN

La línia, que funciona de dilluns a divendres feiners, tindrà una freqüència de pas de 15 minuts, exactament, comença el seu recorregut a la confluència del carrer Major amb l’avinguda Barcelona de Sant Joan Despí i arriba fins l’àrea comercial de l’Illa, a l’avinguda Diagonal. Aquest nou servei reforça de manera substancial l’actual línia regular L79. Gràcies a la combinació de les dues línies (l’actual L79 i la nova E79), en el tram comú que coincideixen ambdues línies (sentit Barcelona: parada de Via Llobregat- Baltasar de Espanya), els usuaris de Bus Metropolità disposaran aproximadament d’un bus cada cinc minuts en hores de màxima afluència. Llegir mésEn estructures pròpies de l’Agència Catalana de l’Aigua com les estacions d’aforament es dissenyen o s’adapten perquè siguin franquejables per a la fauna piscícola.

Dilluns, 23.4.2018 09:00h

L’ ACA té previst destinar més de sis milions d’euros per a restaurar la vegetació de ribera i la morfologia de rius i rieres

A la comarca del Baix Llobregat es tractaran la resclosa de les basses de recàrrega a Molins de rei, l’ estació d’ aforament a l’ Anoia al seu pas per Martorell, l’ estació d’ aforament a Sant Vicenç dels Horts, i la resclosa Càtex - El Molí a Esparreguera. Catalunya disposa actualment de més de 100 passos de peixos, la majoria d’ells requerits i supervisats per l’Agència catalana de l’Aigua, que milloren la connectivitat fluvial i permeten el pas de peixos i sediments. A aquesta xifra cal sumar-hi setze d’actuacions encaminades al mateix objectiu, consistents en l’eliminació total o parcial de rescloses que obstaculitzaven el pas dels peixos. Llegir mésTotes i tots han fet una crida a assistir a la sessió informativa del proper dissabte 21 d’abril, a les 10.30 h, a l’Escola Juan Juncadella.

Divendres, 20.4.2018 14:00h

Obert el procés participatiu a Sant Vicenç dels Horts que comptarà amb 200.000€ per decidir com remodelar Can Ros i El Serral

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts ha presentat, juntament amb l’Associació Veïnal El Trèvol, l’Associació Islàmica per la pau i el Casal de la gent Gran de Can Ros, el procés Decidim Can Ros i El Serral. Amb aquests pressupostos participats, es decidirà on s’invertiran un total de 200.000 euros, amb l’objectiu de transformar el barri des del barri. L’acte ha comptat amb la presència de l’alcaldessa, Maite Aymerich, que ha destacat la importància del procés pel municipi: “Si aquest barri funciona, Sant Vicenç també”, ha concretat. Llegir mésAquests desfibril•ladors col•locats a l’interior de les farmàcies estaran a disposició de qualsevol ciutadà davant d’una necessitat terapèutica.

Divendres, 20.4.2018 13:00h

Les farmàcies d’Esplugues incorporaran desfibril•ladors de darrera generació en el marc del projecte científic “Catalunya, territori cardioprotegit”

Esplugues serà la segona ciutat de Catalunya amb les seves farmàcies cardioprotegides, en una iniciativa impulsada per la Fundació Barcelona Salut, l’Ajuntament d’Esplugues i l’Associació de Farmàcies de Barcelona, i que compta amb la col•laboració de laboratoris Ferrer. Aquesta cardioprotecció es farà en dos fases, la primera es va iniciar el mes de març, a 7 farmàcies de les 13 amb què compta el municipi. Al final d’aquest any, totes les farmàcies estaran dotades de desfibril•lador. Llegir mésUn dels punts clau serà donar suport i ajudar a coordinar els serveis locals de promoció econòmica.

Divendres, 20.4.2018 12:00h

L’ AMB anuncia la creació de l’Agència Metropolitana de Desenvolupament

L’Agència permet complir dos objectius, en primer lloc, tenir una estratègia compartida de tots els municipis metropolitans en termes econòmics i en segon lloc, disposar d’un instrument com tenen la resta de grans ciutats europees del nostre entorn per a ser competitius. L’Agència disposa d’un pressupost anual de 2 milions d’euros, considerant els capítols de personal, bens, serveis i subvencions, a més, cal considerar l’aportació de 60 M. d’ € en els Plans de millora de polígons i els Plans socials d’Ocupació, els quals tenen relació directa o participació conjunta amb el nou ens. Llegir mésArxiu: El Turisme al Baix Llobregat cada vegada desperta més interès.

Divendres, 20.4.2018 11:00h

El Consorci de Turisme del Baix Llobregat serà present al Saló B-Travel de turisme a la Fira de Barcelona

Del 20 al 22 d’abril es celebra novament el Saló B-Travel de turisme a la Fira de Barcelona i el Consorci de Turisme del Baix Llobregat torna a ser-hi present amb un estand dins l'espai de la Diputació de Barcelona sota la marca “Costa Barcelona”. Orientada al públic general, es tracta d’una gran oportunitat per a donar a conèixer l’àmplia oferta turística del Baix Llobregat, aprofitant que durant el mes d’abril es porta a terme El Supermes, s’informarà també a les famílies sobre les activitats i promocions exclusives d'aquesta campanya de promoció de turisme familiar. Llegir mésFoto de família de les guardonades.

Divendres, 20.4.2018 10:00h

La Fundació Dieta Mediterrània ha concedit el Premi Barcelona Dieta Mediterrània al Parc Agrari del Baix Llobregat

L’ acte es va celebrar dimecres a l'estand de Prodeca (Catalonia Food & Gastronomy Food) del saló professional Alimentària i en el marc del Congrés Internacional sobre Dieta Mediterrània celebrat a Fira de Barcelona. El guardó, que vol reconèixer l'activitat agrària amb productes de qualitat i de proximitat en una de les zones agrícoles de més llarga tradició a Catalunya, va ser recollit per Raimon Roda, gerent del Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat. La Fundació Dieta Mediterrània és una institució amb caràcter estrictament científic i cultural que te com a finalitat principal difondre les avantatges que l'estil de vida mediterrani aporta a la salut, un model de referència mundial que ha estat reconegut com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat. Llegir mésDivendres, 20.4.2018 09:00h

La Fundació AGBAR aporta 33.000€ per al projecte d'acollida a les persones refugiades de Sant Boi

Aquesta iniciativa s'emmarca en la voluntat de la Fundació Agbar, plasmada en el Pla d'Acció 2018, de reforçar el compromís amb l'acció social orientat als col•lectius en situació de vulnerabilitat, en aquest cas els refugiats. El 2016, la Fundació Agbar va col•laborar amb el programa de suport al col•lectiu de refugiats de Creu Roja Catalunya, per tal de facilitar la integració de 50 de les persones nouvingudes que van arribar a Catalunya des de diferents països. També el mateix any, va apadrinar una llanxa de salvament a la costa mediterrània per a l'ONG Proactiva Open Arms. Llegir mésUna imatge de la signatura del conveni.

Dijous, 19.4.2018 15:00h

Vallirana adquireix 200 targetes de compra de 100€ cadascuna que es destinaran a famílies en situació de greu necessitat

Segons informa el consistori, l’Ajuntament de Vallirana i la Unió de Botiguers de Vallirana van signar un any més l’acord per l’adquisició per part de l’ens municipal de 200 targetes de compra amb un crèdit de 100 € cadascuna. Unes targetes que es destinaran a 200 famílies del municipi ateses per l’Equip Bàsic d’Atenció Social de la Regidoria de Serveis Socials perquè puguin utilitzar-les als establiments d’alimentació, higiene i farmàcia, associats a la Unió de Botiguers de Vallirana. Llegir mésEnguany, amb les 260 accions programades, les entitats estimen una participació de més de 16.000 voluntaris.

Dijous, 19.4.2018 14:00h

Programades 19 activitats a municipis del Baix Llobregat amb motiu de la jornada de conscienciació ecològica Let’s Clean Up Europe

Begues, Collbató, Gavà, El Papiol, Olesa, Sant Esteve, Sant Andreu, Corbera, Cervelló, La Palma de Cervelló, Sant Boi, Sant Feliu, Esplugues, Torrelles, Sant Climent, Cornellà, El Prat i Castelldefels, són els municipis baixllobregatins que fins al moment s’ han apuntat a aquesta iniciativa, les activitats que es portaran a terme es poden consultar en aquest mapa http://www.arc.cat/agendalcue/ L'objectiu és organitzar durant una setmana arreu d'Europa accions per donar a conèixer estratègies de reducció de residus i la política de la Unió Europea i dels seus Estats membres en aquesta matèria; fomentar accions sostenibles per reduir els residus; fer públiques les tasques dutes a terme pels diversos actors mitjançant exemples concrets de reducció de residus; i fer canviar el comportament quotidià dels europeus en àmbits com el consum o la producció. Llegir mésginy giny giny giny

Butlletí

Subscriu-te

Correu electrònic
     
avís legal
En compliment de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic i de la Llei Orgànica de Protecció de Dades us informem que si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.

giny

Opinions

Agenda cultural

Oferta Laboral