Sant Joan Despí aprofita l' estiu per millorar l'espai públic

La primera fase se centra en l'eix del carrer Creu d'en Muntaner, amb quatre intervencions, i dos més al carrer Riera d'en Nofre i a la zona agrícola, la previsió és que totes les obres estiguin finalitzades en la primera setmana del mes d'agost.

Les obres començaràn al'Eix de Creu d'en Muntaner, a la rotonda on conflueix aquesta via amb l'avinguda de la Generalitat es traslladarà el pas de vianants i el semàfor alhora que s'eixamplarà la vorera a l'avinguda de la Generalitat per facilitar el pas, alhora que també es plantaran arbres. Una altra de les millores importants que es notaran en aquest carrer, a l'alçada de Francesc Macià, és l'adequació de les voreres perquè la cruïlla faciliti la continuïtat del carril bici. A més s'avançarà el pas de vianants per millorar la seguretat i es millorarà l'accés al CAP. Aquest és un dels punts de mobilitat estratègics donada l'afluència de ciutadans que utilitzen serveis com l'ambulatori o el col·legi Ateneu Instructiu. També a Creu d'en Muntaner, però a la cruïlla amb el carrer Ferrocarril, s'adequaran les voreres i el pas de vianants per millorar l'accessibilitat. La quarta intervenció en aquest carrer s'ha fet just a l'altre extrem, a l'altura del parc del Mil·lenari, on s'ha instal·lat un semàfor i un nou pas de vianants que millorarà la mobilitat des de l'Eixample.
L' accés al riu, més segur Dos intervencions permetran que l'accés a la zona del riu sigui més segura. La pavimentació d'un espai de prioritat per a vianants des del carrer Riera d'en Nofre, que tindrà un pas elevat a la cantonada amb Maria Tarrida, facilitarà l'arribada dels vianants i ciclistes fins al camí de la Riera d'en Nofre, ja en la zona agrícola. La instal·lació d'un semàfor a la variant BV-2001 millorarà la seguretat. Finalment, també s'està treballant en l'adequació del camí de Riera d'en Nofre. Renovació de l'asfaltat en 22 carrers Queden per davant diverses setmanes d'obres, però el pla de millora a les vies públiques que va iniciar l'Ajuntament a principis de juliol ja ha passat l'equador dels treballs previstos. En les últimes setmanes, s'han asfaltat alguns dels principals carrers que recull aquest pla i que deixarà com a "noves" 22 vies de Sant Joan Despí. Entre els carrers que ja s'han asfaltat es troba Gran Capità, Mare de Déu de Montserrat (en el tram des de l'escola Joan Perich Valls fins carrer Fontsanta, al recinte firal), Marquès de Monistrol, TV3, Tambor del Bruc, o Montilla , entre d'altres. La previsió és que les obres finalitzin a principis del proper mes de setembre, que és quan la ciutat recuperarà la "normalitat" després del període de vacances. Precisament, les obres s'estan realitzant al juliol i agost aprofitant que l'activitat diària disiminueix a causa de les vacances. En aquesta primera fase s'ha actuat sobre els carrers que, segons un estudi tècnic, es definien com a prioritàris, tot i que la previsió és que es pugui millorar l'asfaltat de noves vies en una segona fase.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article