Viladecans acollirà "Vilafranca", la primera coproducció dels "Teatres Amics"

Els Teatres Amics (Atlàntida de Vic, Atrium de Viladecans, Kursaal de Manresa, Teatre-Auditori de Sant Cugat i Teatre Auditori de Granollers) fan una aposta per la producció teatral amb l'obra Vilafranca, un dinar de Festa Major, la tercera part de la triologia sobre la identitat catalana de Jordi Casanovas.

Per primera vegada, sis teatres municipals del país s'associen per impulsar una producció teatral pròpia de gran format i que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona. L'obra s'estrenarà a primers de l'any vinent a Vilafranca del Penedès -que se suma a Els Teatres Amics- amb motiu de la Capital Cultural Catalana 2015. L' obra 'Vilafranca, un dinar de Festa Major', que posa en qüestió el nucli d'una família tradicional catalana, amb les seves contradiccions al voltant del que es creuen ser i el que realment són, és la tercera i última part de la trilogia sobre la identitat catalana que l'autor va iniciar amb Una Història Catalana (Premi Butaca al Millor text 2009 i reestrenada a la Sala Gran del TNC el 2013) i continuada amb Pàtria (estrenada a El Canal i Teatre Lliure l'octubre de 2012, premiada amb el Premi Ciutat de Barcelona 2012).
El projecte de Jordi Casanovas és el primer d'un model de gestió que pretén descentralitzar la producció d'espectacles, garantint la seva visibilitat i circulació, i que aposta per la qualitat i la creació gràcies a l'esforç de cinc ciutats (Vic, Viladecans, Manresa, Sant Cugat del Vallès i Granollers) que compten amb bons equipaments, fidelització de públics i el compromís amb les arts escèniques. Després de la presentació a la capital del Penedès (del 19 al 22 de febrer), el muntatge passarà per Vic (del 27 de febrer a l'1 de març), Granollers (del 6 al 8 de març), Sant Cugat (del 13 al 15 de març), Viladecans (20 al 22 de març) i Manresa (27 al 29 de març), a banda d'altres places i temporades que s'estan proposant. En total, prop de 20 funcions garantides hores d'ara per a una producció de gran format.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article