Lluís Tejedor, perenne Alcalde per ICV del Prat, continua amb l’ ambigüitat pel dret a decidir

El ple municipal del Prat de Llobregat vota en contra de rebutjar les imputacions del TSJC arran del procés participatiu del 9N, ambigu, ja que Tejedor ha sigut ponent a actes pel dret a decidir, i alhora ha endarrerit mocions com aquesta http://www.llobregatdigital.cat/5769

 . Aquesta proposta, presentada conjuntament per Convergència Democràtica i Esquerra Republicana de Catalunya, ha estat rebutjada en el ple, amb els vots contraris de l’equip de govern (ICV+PSC), PP, Cs, Podemos i Guanyem. La moció constava de cinc punts: expressió de suport i solidaritat amb el president Artur Mas, la consellera Rigau i l’exvicepresidenta Joana Ortega, reiteració del compromís de l’ajuntament del Prat amb el dret a decidir del poble català, una denúncia de la instrumentalització de la justícia per part del govern espanyol, el rebuig a la imputació dels encausats, i finalment comunicar aquests acords al TSJC, al govern espanyol, al parlament de Catalunya i a les entitats locals.

La posició del grup d’ICV (el grup majoritari al consistori, amb 11 regidors de 25) va ser determinant per tombar la moció: en el seu posicionament, es van mostrar a favor del primer i el cinquè punts de la moció, però en contra de tota la resta, incloent el favorable al dret a decidir del poble de Catalunya, i així van justificar el vot en contra. Es dona la circumstància que l’alcalde –l’ecosocialista Lluís Tejedor- ha participat en reunions institucionals i actes de la Taula pel dret a decidir, i CDC i ERC van criticar durament aquesta incoherència. També van retreure que, mentre la pròpia ICV va portar al parlament europeu aquesta qüestió, aquí al Prat hi votin en contra.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article