Els ciutadans de Castellví podran fer-se una prova sense moure’s del municipi per detectar si pateixen càncer de colon

D’ aquesta manera, el departament de Salut de la Generalitat vol fer arribar donar totes les facilitats possibles, com als municipis més petits, la detecció precoç del càncer de còlon i recte, que arriba aquest mes de febrer a Castellví de Rosanes. Aquest programa s’està estenent arreu del territori català i té per objectiu arribar en dos anys a tota la població diana: homes i dones de 50 a 69 anys.

Els veïns i veïnes compresos en aquesta franja d’edat rebran a casa una carta personalitzada amb la informació sobre la campanya i sobre la detecció precoç del càncer de còlon i recte. Aquesta carta s’haurà de dur a alguna de les farmàcies indicades a l’escrit, on es lliurarà a cada participant el material necessari i les instruccions per fer la recollida a casa d’una mostra de femta i informació sobre com i on lliurar-la perquè sigui analitzada. Un cop la mostra arribi al laboratori, s’analitzarà si hi ha sang oculta dins la femta i els resultats s’enviaran per carta a casa de cada participant. Si es detectés sang oculta, es recomanaria una colonoscòpia per esbrinar l’origen de la sang i descartar lesions.

El càncer de còlon i recte és un dels més freqüents entre homes i dones de més de 50 anys. La majoria de lesions no produeixen símptomes fins que la malaltia no està molt avançada. Si es detecta a temps és més fàcil de tractar. Totes les persones que vulguin algun tipus d’informació addicional sobre aquest programa, poden adreçar-se al telèfon 93.260.79.59 de dilluns a divendres de 8 a 15 hores o bé al correu prevenciocolon@icologia.net  Aquest programa del departament de Salut compta amb la participació de l’Institut Català d’Oncologia (ICO) i amb la col•laboració del Col•legi de Farmacèutics de Catalunya.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article