Revolta social a Viladecans en contra del pla urbanístic del Polígon Industrial Centre

Al voltant de 400 persones van participar dimarts al vespre en una cadena humana a l’avinguda de la Generalitat de Viladecans per exigir la suspensió del projecte de reforma del Polígon Industrial Centre que promou l’equip de govern i que ha aixecat els ànims de veïns, treballadors, petits i mitjans empresaris.

Amb el lema “2.500 llocs de treball en perill a Viladecans. No a la modificació urbanística del Polígon Centre de Viladecans”, els participants van recórrer els centenars de metres que separen la zona industrial de la plaça de la Vila i van improvisar una concentració davant de la seu de l’Ajuntament en senyal de protesta i defensa dels llocs de treball que el pla posa en perill. El projecte de reforma del Polígon Centre va ser aprovat inicialment al Ple municipal d’octubre i en breu acaba el seu període d’exposició pública per presentar al•legacions.

Els afectats es queixen “de la manca d’informació i la inconcreció amb la que el consistori -liderat pel PSC amb 11 regidors- ha gestat la iniciativa.” Segons aquestes mateixes fonts, “el govern local pretén edificar fins a 1.300 nous habitatges amb alçades desorbitades (8 plantes + planta baixa) trencant amb el model de ciutat compacte, així com promoure nous usos i activitats econòmiques que poc o res tenen a veure amb el polígon com hotels, oficines, discoteques o llars d’avis.”

ERC Viladecans va donar ple suport a la mobilització amb la participació dels tres regidors a l’Ajuntament. La portaveu del grup municipal, Bàrbara Lligadas, s’ha mostrat esperançada respecte a la moció que el grup republicà presenta avui dijous al Ple del mes de febrer per demanar la suspensió del projecte de reforma: “hem sortit al carrer al costat dels veïns, els treballadors i els petits i mitjans empresaris per demanar a l’equip de govern que aturi el projecte de reforma del Polígon Centre. Cal tornar a començar des de zero amb plena transparència i informació als agents implicats, reconsiderant molts dels punts que incloïa l’aprovació inicial com l’afany especulatiu amb el sòl industrial o les facilitats a grans inversors aliens al municipi i que amenacen la supervivència de les indústries arrelades a Viladecans des de fa molts anys”. “Esperem que els altres partits amb representació a l’Ajuntament ens ajudin dijous a aturar la tramitació perquè es torni a començar i es faci bé”, ha conclòs.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article