Sant Andreu de la Barca es compromet a invertir més de 500.000€ per facilitar l’ accés a l’ habitatge

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca invertirà més de mig milió d’euros per facilitar l’accés de les persones a l’habitatge, promoure que propietaris privats posin al mercat de lloguer els seus pisos, ajudar al pagament dels lloguers i crear ocupació.

Una de les eines que es faran servir amb aquesta finalitat és la nova Oficina d’Habitatge i Pobresa Energètica, que entrarà en servei l’1 de març a les dependències municipals de les Escoles Velles. L’alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, ha explicat que “hem d’ampliar el parc d’habitatge per facilitar l’accés de les persones que, encara que no estan a una situació extrema, sí que tenen problemes per poder pagar un lloguer”. Amb aquesta finalitat, l’Ajuntament negocia amb els propietaris de pisos desocupats, de bancs i de particulars perquè posin els seus pisos al mercat de lloguer.

L’alcalde recorda que “una de les principals pors dels propietaris és que no els paguin el lloguer o que els destrossin el pis pel que l’Ajuntament s’ofereix com a garant pel cobrament i garanteix que li tornaran el pis en perfecte estat”. L’objectiu és que aquest nou parc d’habitatges estigui integrat per un centenar de pisos: 40 procedents de bancs, 40 de particulars i la resta d’administracions públiques, com ara l’IMPSOL. El llogater pagarà 350 euros i l’Ajuntament completarà aquest preu mensual amb fins a 150 euros. “Amb aquesta mesura aconseguim que el propietari posi el seu pis al mercat, perquè té garantit el cobrament, i uns lloguers assequibles per a famílies que cobrin per exemple 1.000 euros al mes i que amb aquest sou no poden anar al mercat privat”, comenta l’alcalde. Per poder inscriure’s a aquesta borsa cal complir una sèrie de requisits, com tenir ingressos mensuals o estar empadronat a la ciutat.

Els contractes es faran per un període de 2 anys renovables dos més. Un equip de professionals procedents d’un pla d’ocupació seran els encarregats de fer el manteniment dels pisos, en cas que el propietari ho demani. Llorca ha insistit en que “amb aquesta mesura estem aconseguint que hagi pisos de lloguer assequible, que un col•lectiu especialment afectat per la crisi pugui accedir al lloguer, que no hi hagi pisos buits i amb risc de ser ocupats de manera il•legal, i crear ocupació amb nous plans d’ocupació”.

Comentaris

Isabel cerezo San andreu de la barca
1.

Me interesa i me urge

Comenta aquest article