La investidura del socialista Pedro Sanchez com a president espanyol pasa pel requisit de fulminar les diputacions catalanes

Segons resa l’ acord d’ ahir entre PSC/PSOE i Ciudadanos (recordem que aquest últim es vol carregar també consells comarcals i qualsevol institució on no manin ells), una de les condicions primordials perquè Sánchez tingui el suport d’ Albert Rivera per ser investit president del govern espanyol, passa perquè s’ eliminin les Diputacions, ens imprescindibles pel bon funcionament tant local com comarcal.

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, ha demanat que hi hagi «rigor, diàleg i consens» en el debat que s'ha encetat sobre una possible desaparició de les diputacions. Conesa ha assenyalat que, des del catalanisme polític, sempre s'ha reivindicat «una adequació de l'organització territorial del país a la nostra realitat nacional», en referència a la demanda històrica de la substitució de les actuals diputacions per vegueries. En qualsevol cas, ha remarcat també que «els recursos públics de les institucions locals tenen com a destinataris els municipis i els ciutadans», un principi al qual no es pot renunciar sigui quina sigui la futura organització de les futures administracions territorials. Mercè Conesa ha volgut posar l'accent, però, en què aquest és només «un debat incipient» que caldrà afrontar «sense presses» i comptant amb el consens de tot el món local.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article