Sant Boi “recompensa” a cinc escoles pel seu estalvi energètic amb un total de 8.200€

Cinc escoles públiques de Sant Boi van aplicar l'any 2015 la metodologia del projecte europeu Euronet 50/50. Les mesures d'eficiència dutes a terme al llarg de l'any els van permetre reduir el consum d'electricitat i gas natural en més de 153.000 kWh i generar un estalvi conjunt equivalent a més de 16.500 euros.

Les emissions de CO2 a l'atmosfera s'han reduït en 34.400 kg. L'Ajuntament, que és qui paga les factures del consum energètic als centres educatius, ha premiat aquest esforç amb una aportació econòmica equivalent al 50% de la quantitat assolida i, per tant, encara s'estalviarà de les seves pròpies arques el 50% restant. L'estalvi global generat al 2015 ultrapassa en gairebé 3.000 euros la quantitat registrada l'any anterior.

Les cinc escoles públiques que han aplicat fins ara la metodologia Euronet 50/50 l'any 2015 a Sant Boi, mitjançant un conveni amb l'Ajuntament, han estat: Montbaig, Amat Verdú, Benviure, Barrufet i Maria Fernández Lara. Enguany s'hi incorporaran cinc centres més: Rafael Casanova, Ciutat Cooperativa, Parellada, Antoni Gaudí i Antoni Tàpies. L'escola concertada Pedagògium Cos continuarà participant també en el projecte. La creació d'equips energètics encarregats de vetllar per una correcta gestió energètica dels centres és la més important de les mesures aplicades l'any 2015.

Aquests equips s'encarreguen d'aturar la il·luminació d'aules i passadissos quan no s'usen o quan hi ha prou llum natural; aturar radiadors; adequar l'horari d'ús de la calefacció a les condicions climatològiques; mantenir els equips en 'stand-by' durant períodes nocturns o festius, etc. Per tercer any consecutiu, l'Escola Maria Fernández Lara ha estat la que més estalvi ha generat, gràcies a la seva gestió energètica i a l'aïllament dels tubs de calefacció a la sala de calderes. Una delegació de l'Ajuntament de Bilbao va visitar a principis de març les escoles Montbaig i Benviure per conèixer en detall el projecte Euronet 50/50.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article