Torna el programa per potenciar l’ activitat empresarial “Accelera el creixement” impulsat per PIMEC i la Diputació

Aquest ha iniciat la seva cinquena edició per ajudar a incrementar la competitivitat a 50 empreses amb alta capacitat de creixement, innovació, internacionalització i generació de llocs de treball.

La bona valoració de les 200 empreses participants a les quatre edicions anteriors del programa avalen l'aposta per a una nova convocatòria. Les pimes que vulguin presentar la seva candidatura tenen temps fins al 6 de juny a la seu o delegacions de PIMEC o bé als Centres Locals de Serveis a les Empreses que participen al programa. La sessió inicial, que es va celebrar ahir, va comptar amb la participació de vint-i-cinc representants d'ens locals i comarcals de la demarcació de Barcelona, que participaran en aquesta 5a edició.

Mitjançant el programa, la Diputació de Barcelona i PIMEC persegueixen que les empreses participants aconsegueixin un creixement per als propers tres anys, com a mínim, en un dels següents aspectes: facturació, rendibilitat mitjana, ràtio d'exportació i plantilla. Per assolir aquests objectius, PIMEC configurarà un equip de treball integrat per experts en assessorament al creixement empresarial. Un comitè de persones expertes serà l'encarregat d'avaluar les candidatures rebudes que compleixin els requisits.

A partir d'entrevistes personals, el comitè farà la selecció final de les 50 empreses amb major potencial de creixement. Les pimes que optin a participar-hi han de tenir un mínim de tres persones treballadores, una trajectòria empresarial d'almenys cinc anys i el centre de decisió a la demarcació de Barcelona, a més de tenir vocació internacional i voler invertir en creixement empresarial. El procés d'acompanyament a les pimes participants per configurar el pla de creixement el conformen sessions col•lectives (9 hores) i d'atenció individual (16 hores) durant sis mesos. Al llarg del mateix, un equip de tutoria de PIMEC i el Centre Local de Serveis a les Empreses de referència estarà a disposició de les empreses participants per acompanyar-les en tot el programa.

Un cop elaborats els plans de creixement empresarial, es donarà suport a les necessitats que cada empresa ha identificat i se les acompanyarà durant tres mesos més per superar els reptes plantejats mitjançant sessions individuals d'assessorament (20 hores), sessions d'exposició de bones pràctiques empresarials i classes magistrals col•lectives impartides per persones expertes en matèries com lideratge, innovació, finançament, comercialització i internacionalització (24 hores).

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article