Les mobilitzacions dels treballadors a GE Hydro Cornellà continuen amb una concentració davant el consolat francès

Avui divendres 8 d’abril, s’ha convocat una jornada de mobilització europea per exigir a la multinacional General Electric que posi fi al pla de reestructuració que planteja i defineixi un projecte industrial a Europa que asseguri els llocs de treball i el sector energètic europeu.

A Catalunya, hi ha dos centres afectats, ambdós dedicats a energies renovables. El de Barcelona, dedicat a l’eòlica (antiga Ecotècnia), i el de Cornellà, dedicat a l’energia hidràulica (disseny, fabricació i posada en marxa de turbines de petita i mitjana potència). A les 10 hores, serà l’ inici de la manifestació des del centre de Barcelona (Pallars amb Almogàvers) fins al Consolat de França (Ronda Universitat, 22 bis), on es concentraran de 12:15 a 13 hores aproximadament, i la manifestació finalitzarà a plaça Catalunya.

General Electric vol deixar una única seu per país per cada sector, en el cas de Catalunya la direcció de l’empresa ha pensat en traslladar l’activitat del centre de Cornellà a la planta que la companyia té a Bilbao (que es dedica a crear generadors no turbines). A diferència de la planta de Cornellà, la seu de Barcelona continuaria amb la seva activitat, ja que no és del mateix sector.

Des de la UGT i CCOO de Catalunya exigeixen la continuïtat del centre de Cornellà, ja que entenen que a Bilbao no tenen la qualificació ni experiència necessàries per dissenyar turbines hidràuliques i que es mantinguin els llocs de treball que afecten a Barcelona. Les mateixes fonts sindicals asseguren que l’empresa continua sense presentar cap proposta per evitar l’acomiadament de 300 treballadors i treballadores.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article