El calendari solidari “Bombers amb causa” recapta més de 60.000€ per l’ Hospital Sant Joan de Déu

El conseller d’Interior, Jordi Jané, va lliurar ahir al vespre els fons recaptats amb les vendes del calendari solidari Bombers amb causa a l’Hospital Sant Joan de Déu. En concret, Jané ha lliurat 60.224€, que com en edicions anteriors seran destinats íntegrament a la beca Bombers amb causa destinada a la investigació en malalties maternoinfantils.

El conseller ha destacat que “un acte com el d’avui encara ens dóna més motius per estar contents per tot el que fem, i en especial, de la solidaritat de l’Hospital Sant Joan Déu i dels Bombers de la Generalitat”. Jané ha dit que el lliurament del xec és el resultat d’una acció solidaria, i ha posat en valor la importància d’aquestes iniciatives, perquè “un petit gra de sorra ajuda a que aquestes investigacions es puguin fer en millors condicions”.

El titular d’Interior ha explicat que aquesta és una més de les moltes actuacions solidàries que fan els Bombers de la Generalitat, i ha destacat entre d’altres iniciatives, la de Bombers amb cor, la campanya de donació de sang que realitzen amb el Banc de Sang i Teixits. “Els bombers són persones que ajuden a persones”, ha dit Jané. El conseller també ha reconegut la tasca de l’orde de l’Hospital Sant Joan de Déu: “Quan veiem el resultat de les coses que es fan mitjançant la investigació i recerca, ens enorgullim”.

Per últim, Jané ha encoratjar a tots a seguir endavant amb aquest tipus d’accions i ha expressat que “el poble de Catalunya és un poble solidari”. Aquesta ha estat la cinquena edició del calendari solidari, protagonitzat per nens i nenes de l’Hospital Sant Joan de Déu que han estat fotografiats amb personal de les diverses unitats de Bombers de la Generalitat i del centre mèdic. A més, en aquesta edició hi han col•laborat els Bombers d’Andorra, per segon any consecutiu, i els Bombers de Barcelona, per primer cop.

Un cop fet el lliurament del xec, el conseller Jané ha visitat el laboratori de malalties metabòliques, on el titular d’Interior ha pogut conèixer amb més detall el projecte que es durà a terme amb aquests fons. La investigadora Belen Perez Dueñas, que ha rebut la beca d'enguany, li ha explicat l'objectiu del projecte de recerca. L’edició 2016 del calendari “Bombers amb Causa”, la cinquena, compta amb la important col•laboració dels Bombers d’Andorra, per segon any consecutiu, i dels Bombers de l’Ajuntament de Barcelona, que enguany s’incorporen al projecte solidari.

El calendari suma, així, dues importantíssimes col•laboracions dels dos cossos de Bombers, els quals no només han protagonitzat, amb els nens i nenes algunes de les fotografies, sinó que han col•laborat també en la distribució i la venda del calendari. Des del seu inici, el calendari solidari “Bombers amb Causa” ha comptat amb la participació desinteressada de diversos fotògrafs de reconegut prestigi professional que han dotat al calendari d’una alta qualitat en les seves fotografies. En el calendari 2016, hi han participat Tony Lara, Elisenda Pons, Danny Caminal, Jordi V.Pou, Pepe Encinas, Pere Tordera, Jordi García, Pepe Puntí, Guillem Sans, Ricard Cugat, Joan Manuel Baliellas, David Allende, i la il•lustradora Marina Vergés.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article