Al juliol s’ aprovarà el Pla director urbanístic Gran via-Llobregat de l’ Hospitalet

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha confirmat aquest dijous que al juliol s’aprovarà definitivament el Pla director urbanístic (PDU) Gran via-Llobregat, que preveu transformar 994.000 metres quadrats de sòl a l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès).

Durant una visita al municipi i acompanyat de l’alcaldessa, Núria Marín, Rull també ha avançat que el Departament de Territori i Sostenibilitat (TES) està substituint les fixacions d’un canvi d’agulles on s’originen part de les vibracions provocades pel pas dels trens de l’L9 SUD del metro en alguns habitatges. I ha aprofitat per demanar a l’alcaldessa un front comú per millorar Rodalies. A la visita, també hi han assistit el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, i el director general d’Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra.

Per al conseller, amb l’aprovació del PDU “tindrem les eines de planificació per poder actuar de forma intensa creant oportunitats, riquesa i llocs de treball i posant en valor un territori estratègic per al conjunt del país”. El pla director formalitza les propostes necessàries per afrontar la transformació d’un segon tram d’uns 1.000 metres de longitud de la Gran via a l’Hospitalet de Llobregat. Dels 994.000 metres quadrats de superfície total, el 7,96% forma part del terme municipal hospitalenc, entre el creuament de la Gran via amb la Ronda Litoral i el nus de Marina, així com els terrenys a banda i banda de la C-31.

A grans trets, el PDU Granvia-Llobregat preveu la creació del gran parc de Can Trabal (més de 25 hectàrees), el soterrament parcial del tronc central de la Granvia i la construcció de vials urbans laterals, així com la potenciació dels hospitals de Bellvitge i Duran i Reynals com a pol de recerca biomèdica. Per altra banda, el conseller Rull ha aprofitat per demanar a l’alcaldessa de l’Hospitalet un front comú per reivindicar les millores en el sistema de Rodalies. “Tenim un sistema de transport públic que té una vàlua però que és poc competitiu”, ha recordat.

Per això, Rull ha instat a “treballar plegats perquè el sistema de Rodalies sigui fiable a tot arreu”. “Volem tenir el control de les vies i els trens i que la governança estigui més a prop del territori”, ha tornat a reclamar. “Quan treballem plegats i hi ha capacitat de concertació som imparables i qui se’n beneficia són els ciutadans perquè generem espais de prosperitat i de benestar que es tradueixen en llocs de treball”, ha conclòs.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article