El PSC i C’s es deixen veure a una concentració de Societat Civil Catalana a Sant Vicenç dels Horts

L'acte ha comptat amb la presència de representants de diferents partits polítics, entre ells cal destacar a Miguel Comino, portaveu vicentí del PSC i la diputada de Ciutadans al Parlament de Catalunya, la santfeliuenca Elisabeth Valencia.

L’ entitat unionista va aplegar ahir diumenge prop d’una cinquantena de persones a la Plaça de la Vila de la localitat per reivindicar “els drets dels ciutadans i els símbols comuns, com són les banderes de Catalunya, Espanya i la Unió Europea.” Rafael Arenas, president de l'entitat, ha assenyalat que aquest tipus de reivindicacions no són cap "guerra de banderes doncs el que Societat Civil Catalana vol i manifesta és que es compleixin les normes, també les que afecten els símbols.” En aquest sentit, Arenas ha indicat que el mateix fet que no hi hagi banderes a l'Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts "és un símbol en si mateix" ja que la bandera d'Espanya, per exemple, és "un símbol de democràcia i d'Estat de dret".

En relació a aquest tema també s'ha referit Joaquim Coll, vicepresident de Societat Civil Catalana, que ha reivindicat per a l'entitat "el caràcter aglutinador de l'oposició cívica i social al separatisme" i ha insistit que "resistir és vèncer l'hegemonia del nacionalisme". "Resistir és ser tan tossuts i tenaços com l'independentisme. A nosaltres ens és igual la propaganda secessionista, resistim; com al País Basc es va resistir a la proposta de referèndum d'Ibarretxe i ara el secessionisme està en mínims històrics".

Finalment, Ana Losada, membre de l'agrupació local de la entitat, ha retret a l'anterior alcalde de la ciutat, Oriol Junqueras, que quan va ser alcalde retirés les banderes de la façana de l'Ajuntament. "Els vicentins li vam demostrar al senyor Junqueras, el passat 20D, que més del 75% dels vots de la ciutat ho va fer per opcions no independentistes. Aquest resultat li desautoritza seguir pel camí de la secessió. No amaguin les nostres banderes per ocultar-nos. Estem aquí!", ha afegit Losada.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article