L’ AMI posa a prova l’ independentisme metropolità

Amb aquesta mesura es vol intentar que ciutats com l’Hospitalet o grans municipis baixllobregatins que pertanyen a l’ AMB com Cornellà, Viladecans, Gavà, Esplugues, etc, donin un pas endavant per copsar la realitat social envers el procés sobiranista.

L’Associació de Municipis per la Independència (AMI) proposa que els municipis de l’àmbit metropolità consultin als ciutadans sobre la seva adhesió en aquest òrgan que agrupa a prop de 800 municipis. La presidenta de l’AMI, Neus Lloveras, ha fet la petició aquest dimecres al matí en la reunió que representants de l’associació han mantingut a l’Ajuntament de Badalona amb l’alcaldessa, Dolors Sabater. Lloveras ha assegurat que la participació en un organisme com l’AMI té una transcendència «prou gran» per a plantejar l’opció d’una consulta ciutadania.

Tot i això no s’ha concretat quina seria la fórmula de la consulta, pendent de les reunions que es volen mantenir les pròximes setmanes amb altres municipis d’aquest àmbit. El 29 de juny, Lloveras té previst reunir-se amb l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. Un cop realitzats els primers processos participatius, des de l’AMI no es descarta anar estenent la petició a altres zones del territori. La presidenta de l'associació ha assegurat que la consulta ciutadana requereix voluntat política i que, en cap cas, han de preocupar trobar els mecanismes per a la seva realització.

L’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, ha agraït la visita de l’AMI i s’ha mostrat partidària de «donar veu al poble» en la que considera una «decisió important» perquè la ciutadania participi en un «procés de país». En aquest sentit ha assegurat que aquesta consulta encaixaria amb la filosofia que «les decisions no s’han de prendre en un despatx». Tot i això ha assegurat que encara és prematur assegurar el «com» i «quan» d’una consulta sobre aquesta adhesió perquè, fins ara, la dinàmica municipal del primer any de mandat no ho ha permès.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article