Gavà entona el “mea culpa” per la tala errònia als arbres de la Pineda i replantarà de nous

Rectificar és de savis diuen, i així ho reconeix el consistori gavanenc que garanteix aquestes actuacions no es tornaran a succeir i de retruc esmena l’ error tècnic amb una macroreplantació a la tardor.

L’Ajuntament de Gavà procedirà a plantar 29 arbres nous al solar que s’està habilitant a Gavà Mar (avinguda d’Europa 36) com aparcament provisional de vehicles durant la temporada d’estiu, una de les accions del Pla de Mobilitat Sostenible a la Platja. La plantació es realitzarà la pròxima tardor, una vegada ja haurà deixat de funcionar la zona d'aparcament temporal i en ser l'època de l'any més propícia per tal que els nous pins arrelin en bones condicions.

Aquesta acció permetrà garantir una superfície de pineda adequada i garantir el seu valor natural. El projecte que s’està duent a terme en aquest solar de prop de 3.500 metres quadrats requeria la tala d’arbres per disposar d’espai per als vehicles i alhora sanejar la pineda amb una aclarida de les que periòdicament s’han de realitzar per afavorir el seu bon estat. L’acció contemplava la tala de fins a un màxim de 182 pins, una previsió que permetia preservar la cobertura arbòria i estava avalada pels informes tècnics dels serveis municipals de medi ambient.

S'hi assegurava així la compatibilitat entre el nou ús provisional d’aparcament i la pervivència d’aquesta àrea de pineda. Això no obstant, en les tasques realitzades aquests dies, i a causa d’un error en el marcatge dels arbres a talar i en l’execució dels treballs, s’ha talat un nombre de pins superior als previstos. És per aquest motiu que s’aplicarà la mesura correctora. L’Ajuntament de Gavà lamenta aquesta circumstància, admet l’equivocació comesa i està analitzant els fets per determinar les responsabilitats que se'n puguin derivar.

L’Ajuntament, però, vol remarcar la celeritat amb què s’ha reaccionat i, sobretot, que l’actuació que ara es farà -lògicament fonamentada en nous informes tècnics i mediambientals- dóna garanties sobre el futur d’aquest espai preservant la superfície i bon estat de la pineda i el seu valor paisatgístic i natural. Aquest sempre ha estat el criteri de l’Ajuntament en relació a les pinedes de Gavà, i ara es vol assegurar el seu compliment amb la replantació que es farà la propera tardor.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article