Les trobades ciutadanes de debat per a l'elaboració del Pla d'Actuació Municipal de Castelldefels continuen

L'Ajuntament es compromet a tindre un pla d'actuació municipal 2016-2019 que serà objecte de debat entre la ciutadania abans de ser aprovat.

L'equip de govern considera que cal comptar amb la ciutadania a l'hora d'establir quins han de ser els objectius a complir fins al 2016 i quins projectes cal endegar perquè es compleixin. La implicació ciutadana ja s'ha abordat en diferents processos participatius com ara el pla de mobilitat, les guinguetes de la platja o la ubicació dels correcans, entre d'altres. Ara cobra més dimensió, ja que la ciutadania podrà opinar sobre el contingut del document més important des del punt de vista polític.

L'alcaldessa de Castelldefels, Candela López, recorda que «estem construint un nou model de ciutat per a Castelldefels, basat en quatre grans línies mestres, que són les d'aquest Pla d'Acció Municipal, que definirà la nostra tasca de Govern, que serà transparent i oberta a la ciutadania». Una vegada consensuat en el si del Govern, el PAM serà sotmès ara a un ampli procés participatiu.

Per la seva banda, la tinenta d'alcaldia de Presidència i responsable del PAM, Maria Miranda, assenyala que «la participació ciutadana i la qualitat democràtica també són compromisos presents en el PAM, han de ser el nostre segell de govern. És per això que volem escoltar la ciutadania». I afegeix: «el Castelldefels del futur ha de ser una ciutat en què tothom, sense excepcions, s'hi pugui reconèixer».

El document, que no està tancat, serà aprovat pel Ple municipal una vegada acabi el procés de participació ciutadana. És, per tant, viu i subjecte a modificacions al llarg del procés. Hi ha un calendari de trobades ciutadanes, però qui no pugui assistir a aquestes sessions, també tindrà la possibilitat de participar el 28 i 29 de maig en una acció de recollida d'idees a la plaça de l'Església. El procés es tancarà el 5 de juliol amb una sessió de retorn a la ciutadania que se celebrarà al Castell.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article