La Generalitat injecta quasi 4MEUR a les entitats municipalistes per liquidar els deutes de les famílies en matèria de pobresa energètica del 2015

El conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, i la consellera de Treball, Afers Socials, i Famílies, Dolors Bassa, han signat un conveni marc amb el president de l’Associació Catalana de Municipis (ACM), Miquel Buch, i el vicepresident de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), Josep Fèlix Ballesteros, per tal de cedir-los 3,85 milions d’euros per a la lluita contra la pobresa energètica.

Els municipis podran accedir a aquests recursos tant per fer front a deutes pendents de l’any 2015 de persones i famílies com per reemborsar les aportacions que van fer el 2015 en aquesta matèria. La cooperació i la col•laboració amb els ens locals és l’opció que la Generalitat ha considerat més eficient i eficaç per fer arribar els imports econòmics a les persones i unitats familiars necessitades. De la mateixa manera, aquesta fórmula permetrà continuar la labor de recollida i sistematització d’informació relativa a la pobresa energètica, per tal de millorar les polítiques per combatre-la.

Aquest acord marc estableix els mecanismes mitjançant els quals els ajuntaments es podran adherir al conveni i accedir als recursos. Els municipis que disposin de serveis socials bàsics, i també els Consells Comarcals que proveeixen de serveis socials a municipis que no disposen d’aquestes prestacions, podran adherir-se al conveni fins al proper 15 d’octubre. La sol•licitud inclourà el detall del nombre de persones del municipi o comarca en situació de vulnerabilitat econòmica que han sigut beneficiaris durant el 2015, i incorporarà l’acreditació de la despesa realitzada.

Els 3,85 milions d’euros que es posaran a disposició dels ens locals són els recursos que no es van executar de la dotació de 5 milions d’euros que el Govern va habilitar el 2015, mitjançant l’Agència Catalana del Consum, per fer front als deutes pendents per part de les famílies en matèria de pobresa energètica. El fet que aquests recursos s’haguessin d’habilitar en forma de línia de subvencions, degut al recurs d’inconstitucionalitat interposat per l’Estat contra els mecanismes previstos per la normativa catalana contra la pobresa energètica, va dificultar la tramitació dels ajuts i va impedir executar totalment aquesta partida.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article