AENA realitzarà mesuraments acústics a la zona de Gavà afectada pel gir a mar que realitzen els avions

L’ens aeroportuari respon així a la demanda que Gavà va exposar en el Grup Tècnic de Soroll després de detectar, a principis de 2016, que els mesuraments acústics realitzats a la zona de platja que limita amb Viladecans (Ballena Alegre) donaven resultats erronis comparativament amb els d’altres anys.

La petició de Gavà per cercar una solució i obtenir les dades més reals possibles de l’impacte causat per l’Aeroport es concretarà aquest juliol en una campanya de mesuraments acústics a la zona de Gavà que es veu afectada pel gir a mar per determinar l’impacte acústic real en els habitatges. També es mesurarà el soroll a la zona on es van detectar les errades, per poder fer una anàlisi comparativa i extrapolar els possibles resultats.

Els mesuraments es realitzaran conjuntament amb personal especialitzat de la Universitat Politècnica de Madrid. L’alcaldessa Raquel Sánchez ha mostrat la seva conformitat amb aquesta campanya “que ens permetrà saber l’impacte real dels sobrevols en mesos de màxima capacitat de l’aeroport”. Així li fa saber a la directora de Planificació i Medi Ambient d’AENA, Amparo Brea, en una carta en la qual també li suggereix que es prenguin les mesures adients per poder respondre amb celeritat a qualsevol anomalia que es detecti en els equips de mesurament.

Sánchez sol•licita, a més, “que les dades d’impacte acústic es presentin comparativament en temps i ubicació en el Grup de Treball Tècnic de Soroll per tal de poder detectar fàcilment qualsevol irregularitat o errada que es pugui produir”.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article