Impuls al paper dels ajuntaments en el disseny dels eixos de la política local i regional dels propers anys

Una de les principals conclusions extretes de la jornada ‘Municipis i regions davant els reptes d'Habitat III i la Nova Agenda Urbana', impulsada per la Diputació i celebrada al Recinte Modernista de Sant Pau de Barcelona, ha estat permetre que la veu del món local sigui present a la conferència Habitat 3 que se celebrarà a Quito (Equador) i fomentar el treball en xarxa entre els municipis, la Diputació de Barcelona i les altres administracions.

Inaugurada per la presidenta de la Diputació, Mercè Conesa, i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, la jornada ha comptat amb un debat d'alcaldes amb Marc Castells (Igualada), Núria Parlón (Santa Coloma de Gramenet), Valentí Junyent (Manresa), Pilar Díaz (Esplugues), Dolors Sabater (Badalona) i Josep Mayoral (Granollers), amb la moderació del diputat de Presidència, Serveis Generals i Relacions amb la ciutat de Barcelona, Jaume Ciurana. ‘Municipis i regions cap a Habitat III' ha posat èmfasi en la importància del món local, com a principal actor a l'hora d'impulsar els objectius en matèria de desenvolupament i sostenibilitat.

És per això, que també s'ha remarcat la necessitat de garantir espais de complicitat amb la ciutadania, que permeti fomentar la participació i, alhora, faciliti el contacte amb l'administració. Durant la taula rodona també s'ha tractat quin ha de ser el paper de l'economia, marcada per l'impacte industrial a ciutats com Badalona o Igualada. Al llarg del matí, experts i representants de xarxes globals han definit l'impacte de l'agenda global a nivell local i regional, i una taula rodona per analitzar les xarxes globals en la Nova Agenda Urbana (NAU).

Després de l'aprovació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible per part de l'Assemblea General de les Nacions Unides (setembre 2015) i de l'Acord de París contra el Canvi Climàtic, COP 21 (desembre 2015), Habitat III representa una oportunitat per definir el paper de les ciutats en la implementació d'aquests grans acords i, alhora, influir en el disseny dels eixos de la política local i regional dels propers anys.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article