Restringits els accesos al Parc de Montserrat i Collbató és un dels 17 municipis catalans en alerta màxima per l' onada de calor

Protecció Civil de la Generalitat manté la fase d’ALERTA del Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT pel risc d’incendi forestal que es veu agreujat per l’onada de calor que està previst que s’allargui fins dijous.

Amb motiu de la situació de calor severa, es manté també l’alerta del Pla de Protecció Civil de la Generalitat PROCICAT, per onada de calor. Per la seva banda, davant l’augment de risc d'incendi, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha decidit incrementar el control i activar el Pla ALFA 3 a 17 municipis de la Catalunya Central. La consellera d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Meritxell Serret, ha destacat que “davant les previsions d'onada de calor i la situació dels boscos s' ha decidit incrementar el nivell de restricció a 17 municipis del Bages, Anoia i Baix Llobregat i al massís de Montserrat”.

Concretament, els municipis afectats són: Castellgalí, Sant Vicenç de Castellet, Castellolí, Piera, els Hostalets de Pierola, el Pont de Vilomara i Rocafort, Castellbell i el Vilar, Òdena, Marganell, Collbató, Sant Salvador de Guardiola, Talamanca, el Bruc, Vallbona d’Anoia, Capellades, la Pobla de Claramunt i Monistrol de Montserrat. La restricció al Parc de Montserrat no afecta l’accés al recinte del Monestir. Mossos d’Esquadra i Agents Rurals vetllaran pel compliment d’aquestes restriccions. En aquests municipis se suspenen totes les autoritzacions d’activitats que poden generar perill d’incendi forestal.

Pel que fa als treballs de sega de cereal, les màquines que treballin a aquest municipis han de comunicar l’inici de l’activitat i la seva situació al Cos d’ Agents Rurals i cal que disposin de mitjans d’extinció d’incendis addicionals. En aquests 17 municipis no es prohibeix la sega però s’intensifiquen els controls, obligant a haver-hi mitjans d’extinció extraordinaris que acompanyin els treballs. Per la seva banda, El Conseller d’ Interior, Jordi Jané, ha demanat “màxima precaució i màxima prudència i un comportament exigent a tothom perquè, segons la previsió que tenim, demà s’espera el punt més àlgid de l’onada de calor amb temperatures que poden arribar als 40 graus”, ha dit.

Jané ha explicat que les pluges de la primavera no han compensat la manca de pluja de la resta de l’any i és per això que “tenim un bosc estressat, sec i especialment vulnerable”, ha afegit. El conseller també ha destacat que “des dels Bombers de la Generalitat s’han activat 30 parcs de bombers voluntaris, s’han augmentat les columnes mòbils i, junt amb els Agents Rurals, estan fent tasques preventives aèries”.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article