El govern de l’ AMB proposa rebaixar la tarifa de l’ aigua un 2,36% només als municipis de l’ Àrea Metropolitana

Janet Sanz, vicepresidenta de Medi Ambient de l’AMB, ha dit durant la presentació d’aquesta proposta que “amb aquestes mesures, l’AMB inicia el procés per decidir quina és la millor opció per als més de tres milions de ciutadans metropolitans pel que fa les tarifes d’aigua”, i que “l’objectiu és que els ciutadans vegin beneficis en la prestació d’un servei bàsic”.

Per altra banda, Eloi Badia, vicepresident de l’AMB i regidor d’Aigua i Energia de l’Ajuntament de Barcelona, ha afegit que “Aquest és el primer pas cap a una tarifa més justa, i si bé la reducció immediata és petita, indica el canvi de tendència després d’anys de pujades continuades en el preu, que han suposat un augment de gairebé el 70%”. L’empresa mixta operadora, Aigües de Barcelona Empresa Metropolitana del Cicle Integral de l’Aigua (ABEMCIA), va presentar a l’AMB una revisió de tarifes que implicava, en la línia de creixement dels anys anteriors, un augment d’un 1,6% en l’import de la tarifa.

En aquest sentit, l’AMB, com a titular i responsable d'aquest servei públic assegura que, “hem dut a terme polítiques actives que han permès no només evitar l’augment, sinó afavorir la disminució en les tarifes.” Així mateix en la proposta de tarifa presentada per ABEMCIA s'han estimat algunes al•legacions que han fet diferents ajuntaments de l’àmbit metropolità i l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA). En concret, entre les principals demandes presentades pels municipis hi havia la consideració del rebut de l’aigua com una taxa en lloc de tenir la consideració actual de tarifa, i de repercutir les variacions de la tarifa de forma que beneficiïn els primers trams de consum.

Per la seva banda, l’ACA sol•licitava separar els costos del cicle de l’aigua en funció de si corresponen a la part d’alta del cicle o a la part de baixa. Degut a la magnitud que suposa aplicar-les, es prendran en consideració de cara a la propera revisió tarifària.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article