El santboià Manel Esteller, metge i investigador, rep la medalla d'honor en la categoria d'or

La medalla d'honor del Parlament és una distinció creada per la mesa l'any 2000, i s'atorga a personalitats o institucions que mereixen un reconeixement excepcional.

La mesa, a proposta de la presidenta, Carme Forcadell, ha acordat per unanimitat atorgar al metge i investigador Manel Esteller la medalla d'honor del Parlament en la categoria d'or, la màxima distinció de la institució, que li serà lliurada en el decurs d'un acte institucional el 10 de setembre, segons que ha anunciat en roda de premsa Forcadell, a qui acompanyaven els vicepresidents Lluís M. Corominas i José M. Espejo-Saavedra.

Manel Esteller Badosa Sant Boi de Llobregat, 1968), és un dels metges i investigadors catalans més reconeguts mundialment per la seva lluita contra el càncer. Llicenciat en medicina per la Universitat de Barcelona (1992), s'hi va doctorar amb un treball sobre la genètica molecular del carcinoma d'endometri (1996). Del 1997 al 2001, va fer els estudis de postdoctorat a la Universitat Johns Hopkins de Baltimore (EUA), on es va centrar en la relació entre la metilació de l'ADN i el càncer.

Entre el 2001 i el 2008, va dirigir el Laboratori d'Epigenètica del Càncer del Centro Nacional de Investigaciones Oncológicas (CNIO). Actualment és director del Programa d'Epigenètica i Biologia del Càncer de l'Institut d'Investigacions Biomèdiques de Bellvitge (IDIBELL). És també professor de genètica de la Universitat de Barcelona, professor d'investigació de la Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats (ICREA) i ocupa el càrrec de president de la Societat d'Epigenètica, d'àmbit internacional.

És autor de més de tres-cents articles científics i ha rebut nombrosos premis i reconeixements internacionals. La seva tasca investigadora ha estat fonamental per als descobriments recents d'alguns fàrmacs antitumorals i obre el camí per conèixer l'epigenoma humà, un projecte internacional en què Esteller té un paper cabdal.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article