Clou el campus d’ estiu a l’ UPC Castelldefels dedicat al repte de sobreviure a un misteriós event catastròfic

UP4 Camp ocupa actualment un lloc únic a l’oferta d’activitats de foment de les vocacions científiques: és l’únic campus residencial en instal•lacions de la UPC, i on el personal és majoritàriament professorat de les dues escoles del Campus, EETAC i ESAB, i de l'ICFO .

Durant tota una setmana 33 noies i nois de 4t d’ESO i 1r de Batxillerat amb gran passió per la ciència i la tecnologia, van ser els protagonistes d’una aventura en la que van haver de posar a prova el seu talent i les seves habilitats. Els reptes que plantejava la supervivència a un misteriós event catastròfic, van ser resolts dia a dia aplicant coneixements relacionats amb l’electrònica, les comunicacions, les TIC, l’aeronàutica, la biologia, la genètica i la producció agrícola entre altres.

Aquest fet ajuda no només a potenciar l’enorme talent dels i les joves que hi han participat, sinó que també suposa esdevenir membres de la comunitat universitària, ajudant així a reduir la distància sovint massa gran entre aquesta i el món de l’educació preuniversitària. I és que aquests joves van tenir l’oportunitat de compartir les seves inquietuds, la seva curiositat, la seva passió, conformant una pinya que ha sorprès la mateixa organització per la seva capacitat i empenta.

La intensitat amb el que s’ han viscut aquests dies no serà fàcil d’oblidar i encoratja a seguir en aquesta línia, les pròpies fonts de l’ organització reconeixen que “tant de bo no ens sentim tan pioners en aquest àmbit, no és d'estranyar que el comiat hagi tingut plors, tot i que han sigut la rúbrica a un projecte que ens ha canviat a totes i a tots.”

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article