L’ Agència Catalana de l’ Aigua anuncia que invertirà 7MEUR per recuperar boscos de ribera

Una de les zones més interessants i de millor qualitat que es podria beneficiar d’ aquesta mesura és al terme municipal d’ Abrera on hi queden taques de bosc de gran qualitat. Pel que fa al curs baix, hi ha alguna taca residual al mateix congost de Martorell, alguna albereda a Pallejà, taques petites a Sant Boi i finalment alguns peus prop de la desembocadura al Prat de Llobregat.

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha participat a la jornada “Confluència d’usos al bosc de ribera”, organitzada pel Grup de Treball de Custòdia Fluvial de la Xarxa de Custòdia del Territori (XCT). El director de l’ACA, Jordi Agustí, ha participat en la inauguració de l’acte, mentre que el director de l’Àrea de gestió del Medi, Diego Moxó, i el cap de Departament de Control i Qualitat de les Aigües, Antoni Munné, han estat els encarregats d’anunciar les accions de l’ACA en aquest àmbit en els propers anys.

Agustí ha destacat que “durant el període 2017-2021, l’Agència destinarà 5,7 milions per a la restauració del bosc de ribera en l’àmbit de les conques internes, mentre que aportarà 1,5 milions d’euros en subvencions a entitats de custòdia per a restauració de riberes”. El director de l’Agència també ha remarcat que “un bon estat del bosc de ribera implica un millor comportament hidràulic del riu en cas d’avingudes i una millor qualitat de les aigües.

Per aquest motiu, la recuperació i conservació del bosc de ribera es converteix en un aspecte important en la gestió dels recursos hídrics”. Precisament sobre aquest aspecte, l’ACA va participar temps enrere en un estudi sobre els beneficis econòmics d’un bosc de ribera en bon estat, arribant a la conclusió que permet reduir els costos en potabilització, entre d’altres millores.

En els darrers temps, segons l’Agència, la reducció dels cabals dels nostres rius, la pressió urbanística, les grans infraestructures, una gestió agrària extensiva i una gestió silvícola cada vegada més complexa han provocat una degradació de la qualitat dels boscos de ribera dels nostres rius. Per tant el que vol l’ACA és revertir aquesta tendència, objectiu principal que fixa la Directiva marc de l’Aigua (DMA) per assolir el bon estat ecològic.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article