Càrrecs socialistes de govern local al Baix Llobregat reivindiquen a Brussel•les vies de finançament pels seus projectes

La delegació baixllobregatina ha estat representada per Marc Aguilà, Regidor de Projectes Europeus, Transparència i Joventut de Sant Boi de Llobregat, Cristian Rastrojo, Regidor de Promoció Econòmica, Ocupació, Comerç, Consum i Mercat de Sant Joan Despí, Xavi Paz, 1er Tinent d’Alcalde, President de l’àrea de Serveis de les Persones de Molins de Rei i Juan Pedro Pérez, Tinent d’Alcalde d’Esports i Salut Pública i Regidor de Projectes Urbans del Prat de Llobregat.

La jornada de treball s’ha centrat en cercar vies de finançament per a projectes europeus d’aplicació local, especialment en l’àmbit de l’ocupació, l’urbanisme, el medi ambient i l’energia. “Pels socialistes catalans apropar les institucions europees a l’àmbit local és imprescindible per combatre el rebuig que avui genera la Unió Europea en part de l’opinió pública catalana”, ha assegurat l'eurodiputat català.

Per altra banda s’ha mantingut una reunió amb la Direcció General de Regions i Políitica urbana centrada en els Fons Feder i els fons de cohesió. La dimensió de la política urbana europea és un dels elements presents a l'Horitzó 2020 de la Comissió Europea, tal i com van afirmar els representants socialistes de diferents governs locals catalans "respecte la política de cohesió europea s'ha demostrat més efectiu actuar a escala de ciutats que sobre les regions, que era el nivell territorial que on històricament s’actuava".

De la mateixa manera, la delegació s’ha reunit amb el responsable per a l’ estat espanyol del Fons Social Europeu on han intercanviat opinions sobre l’aplicació per part de l’administració local i impulsar la contractació, concretament, han parlat sobre la darrera convocatòria d'aquest estiu de la Garantia Juvenil i les restriccions que van limitar que molts joves no poguessin accedir.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article