Cau un grup que introduia droga a Can Brians, un dels membres es funcionari del centre

Mossos d’Esquadra amb la col•laboració de la Direcció General de Serveis Penitenciaris de la Generalitat de Catalunya, han desarticulat un grup criminal dedicat a la introducció de substàncies estupefaents en un centre penitenciari de Catalunya.

Els investigadors han detingut sis persones, cinc homes i una dona, d’edats compreses entre els 22 i els 40 anys, de nacionalitat espanyola, peruana i algeriana, a més de tres de nacionalitat marroquina. La investigació es va iniciar al mes de febrer, quan els sistemes de control de la pròpia presó van detectar diverses irregularitats. Llavors, la Direcció General dels Serveis Penitenciaris en va informar a la Policia i la Unitat d’Investigació de la comissaria de Martorell va detenir un treballador extern al centre penitenciari que hi havia introduït 800 grams d’haixix.

La Unitat Territorial d’ Investigació Criminal de la Regió Policial Metropolitana Sud va continuar amb les gestions d’investigació del cas sota la tutela del Jutjat d’instrucció núm. 5 de Martorell. Els agents van constatar que es tractava d’un grup criminal que introduïa i distribuïa diverses substàncies estupefaents, principalment haixix i heroïna, a l’interior del centre penitenciari. Les indagacions policials han permès acreditar que els integrants del grup també feien arribar telèfons mòbils de petites dimensions als reclusos.

Durant la investigació els agents han conclòs que aquest grup estava composat per un funcionari de presons, diversos interns i persones externes al centre penitenciari. El sistema que havien ideat per burlar els controls de seguretat consistia en el següent modus operandi: hi havia un subministrador de la droga que era l’encarregat d’abastir de droga als reclusos. Per això li calia la col•laboració d’un altre dels arrestats que actuava com a intermediari: detectava interns que estiguessin interessats en adquirir droga per a consumir-la dins del centre.

Un cop fet el contacte l’intermediari facilitava un compte corrent a un familiar de l’intern perquè realitzés un ingrés bancari amb la quantitat acordada. En el moment que l’ingrés s’havia satisfet l’intermediari es citava amb el familiar fora del centre i li donava la droga perquè la hi introduís posteriorment en una visita o en un vis a vis oculta a les cavitats corporals. Una altra via per passar la droga dins del centre la realitzaven interns amb permís de cap de setmana que ingerien haixix per via oral per recuperar-lo ja dins del centre després de fer les seves necessitats fisiològiques.

En el decurs de la investigació els funcionaris de la presó van detectar la noia arrestada posteriorment quan intentava introduir heroïna ja que tenia programat un vis a vis. També van detectar dos reclusos que volien introduir haixix aprofitant que havien gaudit d’un permís de cap de setmana. El dia 4 d’octubre es fa fer un dispositiu policial amb dues entrades i escorcolls a l’Hospitalet de Llobregat i Sant Sadurní d’Anoia i a cinc cel•les del centre penitenciari.

Als escorcolls els agents hi van trobar ordinadors, telèfons mòbils, més de dos quilos i mig d’haixix, diversos blocs de notes amb anotacions i llistats de comandes i 5.000 euros en efectiu. Els detinguts van passar a disposició el dia 6 d’octubre i el jutge va decretar presó per a dos dels arrestats i llibertat amb càrrecs per als altres sis. Hores d’ara queden pendents per detenir dos membres del grup.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article