5 alumnes de Batxillerat del Baix Llobregat reconeguts per la seva excel•lència educativa

Els guardonats baixllobregatins son Marta Llagostera Magrans de l’Institut El Cairat (Esparreguera), Gerard Roch Alba, del Garbí Pere Vergés (Esplugues de Llobregat), Míriam Condeminas Rodríguez, de l’ Inmaculada Concepción (Gavà), Albert Gil Gil de l’ Institut Gabriela Mistral i Roger Ordoño Manzanas dels Salesians (Sant Vicenç dels Horts).

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i la consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, han atorgat els Premis Extraordinaris de Batxillerat del curs 2015-2016 a un total de 55 alumnes catalans. Els Premis són un reconeixement oficial a l’excel•lència dels estudiants que van superar segon de batxillerat el curs passat amb les millors qualificacions de Catalunya.

Els alumnes guardonats han dut a terme unes proves comunes realitzades el passat 28 de juny en diferents centres educatius d’arreu del país. Els premis suposen un estímul per als alumnes i alhora són una mostra de la constància i compromís pel treball compartit entre alumnat, professorat i família. Els guanyadors quedaran exempts de les taxes universitàries durant el primer curs, obtindran una plaça gratuïta durant el curs que ve a l’Escola Oficial d’Idiomes i una estada en un centre de recerca de referència.

A més, poden optar al Premi Nacional de Batxillerat que atorga el Ministeri d’Educació entre els guanyadors de la resta de l’estat. Les proves consten de dos exercicis. En el primer hi ha dues parts, a realitzar en dues hores i mitja, una és la redacció del comentari de text literari i l’altra la redacció del comentari d’un text històric.

El segon exercici també té de dues parts, una en què s’ha de respondre de forma escrita a qüestions relacionades amb la primera llengua estrangera que cursa l’alumne i l’altra en què respon preguntes sobre una de les matèries de modalitat. Les proves puntuen sobre 40 i el mínim requerit per obtenir un Premi Extraordinari de Batxillerat és de 34 punts.

Per accedir a les proves els alumnes han d’haver cursat i superat els dos cursos de batxillerat, haver finalitzat aquest estudis a Catalunya i tenir una qualificació mitjana de tot el batxillerat igual o superior a 8,75.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article