Segons el Servei Meteorològic de Catalunya avui podria nevar a partir dels 500 metres al Baix Llobregat

Protecció Civil de la Generalitat ha posat en prealerta el pla NEUCAT perquè el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) preveu la possibilitat de nevades a partir de les 12:00.

D’entrada, i segons l’SMC, no es preveu una nevada ni extensa ni abundant però caldrà seguir-ne l’evolució donat que es poden produir precipitacions en forma de neu granulada localment al litoral i prelitoral en cotes superiors a 500 metres. Arran d’aquesta previsió, ahir es va fer una reunió al departament d'Interior el Comitè Tècnic del pla NEUCAT encapçalat pel director general de Protecció Civil i amb la presència de representants del Servei Meteorològic de Catalunya, Mossos d’Esquadra, Bombers de la Generalitat, Servei Català de Trànsit, Agents Rurals, SEM,

Carreteres de la Generalitat, Carreteres de l'Estat, de la Diputació, Autopistes, Adif i el CAT112, entre altres. Des del CECAT es farà un seguiment acurat de la previsió i de les possibles incidències en el territori. A partir del migdia, i segons l’SMC, l’afectació de les nevades es pot estendre també a més punts del litoral i prelitoral central i de Tarragona, comarques de la Catalunya Central i a l’Alt Pirineu.

La cota de neu es situarà al voltant dels 400 metres i puntualment per sota. Localment les precipitacions seran en forma de neu granulada/calabruix, tot i que no s’esperen acumulacions destacables. A les comarques del Solsonès, Berguedà, Cerdanya, Alt Urgell i Moianès la probabilitat de nevades és superior atesa la seva altitud superior a 500 metres. A la resta, com per exemple al litoral i prelitoral de Barcelona, la nevada pot afectar sobretot els punts més alts, entre ells el massís del Garraf, la serralada litoral i la zona de Collserola i el Tibidabo.

Algunes de les carreteres principals que es podrien veure demà afectades per les nevades són: A-2 (especialment entre Collbató i Cervera); C-25 (zona de l’Anoia, Moianès i Osona), C-37 a Igualada; C-16 (sobretot punts del Berguedà i la Cerdanya), C-17 a Osona, N-260 al Ripollès i Garrotxa; N-340 a la zona de l’Ordal; i l’AP-7 en el seu tram central.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article