36 camins del Baix Llobregat rebran quasi 800.000€ de la Diputació pel seu arranjament

En el conjunt d’aquests 36 camins, que sumen un total de 173 km, s’arranjarà l’accés a 77 urbanitzacions i nuclis de població aïllats, 59 masies disseminades que encara queden a la comarca i 283 accessos a explotacions agràries i ramaderes, moltes d’elles situades dins del Parc Agrari, facilitant també l’accés a urbanitzacions, polígons industrials i altres disseminats rurals del Baix Llobregat.

En la presentació del programa, realitzada avui al camí del Maset de Sant Esteve Sesrovires, i en el que hi ha participat l’alcaldessa, Maria del Carme Rallo, juntament amb regidors de l’equip municipal.

El diputat d’Infraestructures viàries i Mobilitat, Jordi Fàbrega, ha remarcat que «des de la Diputació de Barcelona volem donar suport a l’assentament de la gent al territori, mantenint una infraestructura bàsica en la comunicació de molts municipis que garanteixen la mobilitat de la ciutadania i l'accés a l'economia productiva en l’àmbit rural, així com a diferents nuclis i urbanitzacions i masies disseminades, per un millor equilibri del territori».

En l’àmbit de la demarcació de Barcelona, el programa complementari de millora i manteniment de camins està dotat econòmicament amb 11,2 MEUR i se’n beneficiaran 257 ajuntaments han demanat aquest ajut. En total, s’arranjaran 549 camins, que suposen uns 1.650 km i representen el 9 % del total de camins municipals de la demarcació de Barcelona. Gràcies a aquest Programa, es podran crear uns 200 llocs de treball temporals durant l’execució de les obres, beneficiant-se de les millores més de 185.000 usuaris directes.

També amb aquests arranjaments, es millorarà l’accessibilitat a 900 nuclis de població aïllats, 4.400 masies disseminades i 3.200 explotacions agràries i ramaderes. A documents adjunts es poden consultar les actuacions que es faran.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article