Gavà i Sant Boi refermen el seu compromís amb l’ entitat per la memòria històrica “Amical de Mauthausen”

Una quarantena d’ajuntaments integrants de la Xarxa de Memòria i Prevenció del Feixisme, Mai Més, que impulsa l’Amical de Mauthausen i altres Camps, han participat aquest divendres 20 a la II Trobada d’ajuntaments integrants de l’esmentada xarxa, que ha tingut lloc a la Biblioteca Can Peixauet i als Jardins Torre Balldovina.

Aquesta segona trobada és la continuïtat de la que va tenir lloc a l’octubre de 2015 a Vilafranca del Penedès, i ha estat el primer acte d’enguany del programa d’activitats de recuperació de la memòria històrica recent de Santa Coloma de Gramenet que organitza l’ajuntament de la ciutat.

L’objectiu és consolidar la xarxa d’ajuntaments per la memòria i la prevenció del feixisme i alhora debatre i acordar quines han de ser les línies mestres del treball per la memòria i la prevenció del feixisme des dels ajuntaments. En aquest sentit ha intervingut el Comissionat per la Memòria de l’Ajuntament de Barcelona, Ricard Vinyes, que ha fet una reflexió inicial sobre les 'Polítiques públiques de Memòria: Què, qui, com i perquè'.

L’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Nuria Parlon, ha parlat sobre les 'Polítiques de Memòria i estructura municipal', que posteriorment ha desenvolupat amb detalls la tinenta d'alcaldessa de Memòria Històrica i LGTB de l'Ajuntament de Santa Coloma, Petry Jiménez, i per últim la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Teresa Llorens, ha aprofundit sobre 'Polítiques de Memòria i relació amb la Societat'.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article