Esparreguera signa un conveni amb el Síndic de Greuges per potenciar la defensa dels drets de les persones del municipi

El nou acord estableix que el Síndic incrementarà les visites a Esparreguera per atendre els veïns de primera mà, també ha de trametre a l’Ajuntament un informe anual que reculli la situació de les queixes gestionades referents al municipi i una estadística de les consultes provinents de persones i entitats d’Esparreguera que hagi atès el Síndic.

D’altra banda, el Síndic també podrà assistir a un plenari municipal per exposar i debatre l’informe esmentat. Les dues institucions també acorden donar la màxima celeritat a la tramitació de les queixes presentades al Síndic que afectin competències municipals. Amb aquesta finalitat, el Síndic podrà desplaçar-se al municipi per comprovar sobre el terreny l’abast d’una queixa.

També podrà traslladar a Esparreguera els assessors que consideri adequats perquè s’entrevistin amb les persones o les entitats que ho sol•licitin i l’Ajuntament ha de facilitar-los un espai, que estarà situat a Can Pasqual.

L’Ajuntament, amb l’acord previ amb el Síndic, també crearà sistemes per divulgar la figura del Síndic, com ara editar un díptic sobre les diferents vies d’accés a la institució perquè la població d’Esparreguera en sigui coneixedora. El Síndic té previst visitar Esparreguera el proper 2 de febrer i atendrà els veïns a Can Pasqual, al carrer dels Cavallers, 26. Les persones que hi estiguin interessades poden concertar prèviament una entrevista trucant al telèfon 900 124 124 o bé enviant un correu electrònic a l’adreça sindic@sindic.cat  

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article