Empresonat per estafar 60.000€ a dones inscrites en webs de contactes, entre elles veïnes de Martorell i Sant Joan Despí

El detingut té 16 antecedents des del 1994 principalment per estafa i apropiació indeguda a Vitòria, Àlaba, Barcelona, Madrid i Saragossa.

Mossos d’Esquadra de la comissaria de Sant Feliu van detenir el dissabte 11 de març un home de 43 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Vitòria - Gasteiz, com a presumpte autor dels delictes d’estafa continuada i d’apropiació indeguda. El modus operandi de l’home era: primer, obtenir el número de telèfon de la víctima mitjançant una pàgina de contactes d’internet i, a continuació, contactar amb la víctima via missatgeria instantània simulant una errada casual.

D’aquesta manera establia una primera conversa i posteriorment una relació d’amistat. Escollia les víctimes amb un mateix perfil: dones espanyoles amb edats compreses entre els 35 i 45 anys, amb treball i solteres o separades. L’estafador simulava professions com oficial de salvament marítim, manager de promeses d’un important club de futbol català i també deia ser membre d’una família d’elevada posició econòmica i social.

Quan l’home ja havia establert una relació d’amistat amb la víctima li proposava fer un viatge plegats i els demanava diners en efectiu per a fer la reserva. Si la dona dubtava o li semblava que ho podia posar en coneixement de la policia, no es posava més en contacte amb ella i la bloquejava com a contacte.

En canvi, si la víctima lliurava els diners sol•licitats per l’estafador, aquest, amb excuses diverses, els deia que el viatge quedava postergat, però el que realment feia era apropiar-se dels diners de les víctimes.

Els investigadors van poder finalment lligar la identitat real de l’home amb l’autoria de cinc estafes denunciades a Catalunya, dues a Barcelona, una a Martorell —en què va estafar 40.000 euros— , una a Granollers i una a Sant Joan Despí. A més, l’home investigat ja havia estat detingut 16 vegades des de l’any 1994, principalment per estafes i apropiacions indegudes arreu d’Espanya, amb víctimes a Vitòria, Àlaba, Barcelona, Madrid i Saragossa.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article