Dilluns pel dret a decidir al Baix Llobregat el Consell Comarcal, Martorell i Collbató recolzen el Pacte pel Referèndum

D’ aquesta manera la comarca continua trencant mites per ser una de les més allunyades envers el dret a decidir, si mes no, les votacions a diferents ajuntaments estan sent heterogènies, podem trobar consistoris governats per socialistes on s’ ha votat a favor i on els mateixos, encara que a la oposició, hagin votat també a favor (i en contra).

Votació surrealista per què el Consell Comarcal del Baix Llobregat s’ adherís al manifest que recolza el Pacte Nacional pel Referèndum, la moció va ser aprovada ahir al vespre amb els vots a favor d’ ERC, PDeCAT, CUP i ICV-EUiA-EPM, que sumaven 19 vots, el PSC va votar en contra amb 13 vots, igual que els 3 representants del PP. Però la sorpresa arribava de la mà de Ciutadans, ja que l’ absència de tres dels seus quatre consellers, forçava que l’ ens supramunicipal s’ adherís al pacte.

A partir d’ aquí s’ obren moltes reflexions, sorprèn, i molt, que fa unes setmanes, Josep Perpinyà, (PSC) actual president del Consell Comarcal alhora que alcalde de Sant Just, votés a favor al seu consistori la mateixa moció (també recordar que va votar a favor per incorporar el municipi a l’ AMI), l’ única raó podria ser el rebombori mediàtic que va provocar aquella votació, i que els socialistes, sabent de l’ absència de C’s, van fer números per fer un gest cap als seus votants més conservadors.

Els que hauran de donar moltes explicacions seran els membres absents de C’s, els plens es saben amb antelació i l’ excusa de no poder organitzar-se no val, alguna cosa passa al partit taronja a la comarca, on des de les eleccions municipals, han vist com molts regidors han passat a no adscrits i aquest podria ser un gest per indicar una terratrèmol a C’s al Baix Llobregat.

Les altres dues votacions a nivell local també van portar sorpreses, a Martorell es va aprovar amb els vots a favor de PDeCAT, ERC, Movem Martorell, abstenció del PSC i vot en contra del PP. A Collbató els socialistes no van tindre problema en votar a favor (de fet la moció era conjunta), i aquesta es va aprovar per unanimitat, sense el recolzament del regidor no adscrit.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article