L’AMB ha iniciat a Castelldefels els treballs de neteja i garbellat de les platges metropolitanes, que finalitzaran el 5 d’abril

El treball es realitza amb tractors que arrosseguen unes grans arades que remouen i voltegen la sorra fins a 50 cm de profunditat, per facilitar que s'airegi i que els raigs del sol hi penetrin per potenciar-ne al màxim la seva acció desinfectant; s'assoleix així un grau òptim de salubritat de les platges de cara a l’inici de la temporada.

Uns dies després del llaurat, els tractors realitzen el garbellat per regularitzar la sorra i deixar-la a punt per a la temporada de bany. A partir d’aquest moment i fins el mes de novembre (tardor/hivern) es continuaran passant diàriament les màquines garbelladores per totes les platges metropolitanes. Des de fa uns anys, i degut a les variacions climàtiques, els temporals marítims d’hivern han augmentat, tant en freqüència com en intensitat.

Aquest fet demostra que la platja és un espai viu, amb les seves pròpies dinàmiques, i que el manteniment que cal per a preservar-les també ha d’evolucionar. Per aquest motiu, actualment és necessari, en molts casos, no només netejar la sorra, sinó també anivellar-la i redistribuir-la, així com substituir els elements fixos que queden malmesos, com ara les passeres.

Durant aquest hivern, diversos episodis de temporal han fet necessari substituir unes 150 passeres, el que suposa uns 500 metres lineals d’aquest equipament, així com algunes dutxes. Aquestes feines extraordinàries han tingut un cost de 200.000 euros.

Per municipis, les dates de llaurat de les platges es faran a Castelldefels el 20, 21 i 22 de març, a Gavà els 23 i 24 de març, a Viladecans el 27 de març, i a El Prat de Llobregat el 28 de març. El garbellat es portarà a terme a Castelldefels els dies 20, 21, 22, 23, 24, i 25 de març, a Gavà els 23, 24, 27 i 28 de març, a Viladecans els dies 27 i 30 de març, i a El Prat de Llobregat durant el 28 i 31 de març.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article