El Baix Llobregat tindrà nous centres el curs vinent, el nou Institut Viladecans i la transformació de l’ Escola-Institut Gavà Mar

La consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, ha presentat en roda de premsa l’oferta de places de segon cicle d’educació infantil i ensenyaments obligatoris per al proper curs escolar, en què ha anunciat que “el curs vinent obrirem 15 nous centres i crearem 6 instituts escola”.

La consellera ha destacat com a novetats que hi haurà “més oportunitats per a les famílies, més transparència i lluita contra el frau escolar”, i també l’aplicació de “l’acord amb els municipis, en què s'amplia reducció ràtios en funció complexitat amb una ràtio de 27 a primer d'ESO”.

Meritxell Ruiz ha explicat que per a la programació de places “es tenen en compte les següents variables: el mapa escolar de cada municipi, el padró d'habitants i l'acord amb els municipis”. A P3 el Departament d’Ensenyament ofereix per al curs 2017-2018 un total de 77.220 places i, a 1r d’ESO, 83.502 places. Aquests càlculs s’han realitzat en base a una ràtio de 25 alumnes a P3 i 30 a 1r d’ESO.

Pel que fa al nombre de grups, a P3 l’oferta inicial és de 3.154 grups, que són un total de 99 grups més que els que es van oferir en la preinscripció del curs passat, que van ser 3.055. D’aquesta oferta, 2.164 corresponen a l’escola pública i 990 a la concertada. A 1r d’ESO també hi ha un increment de 94 unitats respecte a l’oferta inicial del curs passat: de 2.724 a 2.818. Un total de 1.851 grups corresponen a centres públics i 967 a concertats. Tots els grups, independentment de la titularitat, es revisaran i s’adequaran a la realitat derivada de la preinscripció, del procés de matrícula.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article