Veïns i veïnes del barri de La Vinyala-Poble Nou a Sant Vicenç decidiran com repartir 200.000€ en projectes socials i comunitaris

L’alcaldessa de Sant Vicenç dels Horts, Maite Aymerich, ha destacat la voluntat “que aquest procés sigui compartit, co-liderat entre Ajuntament i barri, perquè pensem que el treball col•laboratiu millora sense dubte l’eficàcia i eficiència de les actuacions municipals”.

En l’acte, el president de l'Associació de Veïns de La Vinyala-Poble Nou, Antonio Martos, ha assegurat que “lo que decida sabiamente el barrio en este proceso lo trasladaremos al Ayuntamiento para que se pueda mejorar en actuaciones sociales que necesita el barrio”. Per la seva banda, Carme Casaucao, en representació de l'AMPA de l’Escola La Vinyala i Marcelino González, president del Casal de la Gent Gran han animat al barri a participar en la jornada del 25 de març “per decidir entre tots què es podria fer amb aquests diners”.

El procés de pressupostos participats per al barri de La Vinyala-Poble Nou s’iniciarà el proper dissabte, 25 de març, amb la jornada informativa ‘Decidim La Vinyala - Poble Nou’, a les 10.15 h a l’Escola La Vinyala, en el qual es posarà a disposició de la ciutadania informació sobre què és un pressupost participatiu, com es pot participar i com s’està fent a altres municipis. En aquesta sessió informativa hi intervindran l’alcaldessa Maite Aymerich, el regidor de Participació Ciutadana, Arnau Mata i el regidor del barri de La Vinyala, Paco Rodríguez.

A partir d’aquí, les persones que vulguin implicar-se més podran formar part del grup impulsor que redactarà les regles de com ha de ser aquest procés. Aquestes persones comptaran amb la col•laboració de la Comissió de Participació de Sant Vicenç dels Horts, que des de fa mesos s’encarrega de dissenyar i coordinar els processos participatius del municipi.

El procés passarà per diferents etapes, d’informació, reflexió, deliberació i votació; però també de seguiment, que allò acordat s’estigui complint, i d’avaluació, per anar fent ajustos si és necessari i introduir millores de cara a un futur pressupost participat.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article