Can Brians tindrà capacitat per a realitzar 16.000 videoconferències entre advocats i preventius

El Departament de Justícia i el Consell de l’Advocacia impulsen la comunicació per videoconferència entre els presos i els seus representants legals.

La comunicació per videoconferència es posarà en marxa immediatament a Brians 1 (Sant Esteve Sesrovires), que és el nou centre per a persones en presó preventiva de la demarcació de Barcelona des d’aquest 7 de març, en substitució de la Model. Justícia hi ha instal•lat vuit equips amb capacitat per a 16.000 comunicacions l’any entre advocats i persones privades de llibertat.

Aquesta mesura continua garantint l’assistència jurídica gratuïta dels presos preventius i estalvia temps i costos als advocats. Amb l’equipament d’aquestes vuit noves sales de videoconferència, Brians 1 cobrirà a bastament les necessitats de comunicacions entre els interns i els seus representants legals.

El conjunt dels col•legis d’advocats de la demarcació de Barcelona suma 18.293 exercents. De tots ells, només n’hi ha 1.200 que hagin comunicat algun cop amb clients en presó preventiva a la Model durant el 2016.

La meitat d’aquests 1.200 només ha visitat la Model una o dues vegades en tot l’any. L’Acord per a la implantació de la comunicació per videoconferència, l’han signat, dijous a la tarda, el conseller de Justícia, Carles Mundó, i el president del Consell de l’Advocacia de Catalunya, Carles McCragh, després de visitar les noves instal•lacions de Brians 1.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article