Aquest cap de setmana s’ aplica l’ horari d’ estiu avançant una hora el rellotge

Aquest canvi, que posa inici al període de set mesos d’horari d’estiu per al 2017, és una mesura establerta per la Unió Europea i que es fa de forma harmonitzada a una vuitantena de països de tot el món.

La matinada del proper diumenge, 26 de març, el rellotge s’avançarà una hora a les dues de la matinada, que passaran a ser les tres. L’objectiu del canvi horari és l’adaptació de l’horari a la llum del dia, de manera que segons asseguren els experts “ es maximitzi l’aprofitament del Sol com a font lumínica.”

La mesura té l’origen l’any 1974, quan l’encariment del petroli va generar la necessitat de reduir el consum d’energia i es va optar per avançar una hora el rellotge els mesos d’estiu per tal de no desaprofitar les hores de sol del matí i així reduir la despesa energètica associada a l’ús de llum artificial.

Per altra banda, la millora de les tecnologies d’il•luminació, amb solucions més eficients com les llums LED, ha mitigat l’impacte del canvi d’hora sobre el consum d’energia. Tanmateix, l’aprofitament de l’energia del Sol com a mesura d’estalvi i eficiència energètica presenta encara un gran potencial de creixement a través de solucions com l’autoconsum fotovoltaic.

Val a dir que cada vegada s’ escolten mes veus en contra d’ aquesta mesura, sobre tot a Catalunya, molts consideren que aquest canvi impedeix portar a terme una reforma horària racional.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article