La Generalitat s’ implica en la reordenació i millora de la línia de bus Igualada-Barcelona demanant una auditoria

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, acompanyat del director general de Transports i Mobilitat, Pere Padrosa, i de l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, han explicat que aquesta auditoria concretarà les mancances en el servei per prendre mesures de millora i determinar les responsabilitats que pot tenir l’operador per incompliment de les condicions prestació del servei. A la reunió també han participat els alcaldes de Castellolí, El Bruc, Collbató, Abrera, Martorell i Esparreguera.

L’objectiu és implementar les millores estructurals una vegada analitzades les mancances i resoldre de manera immediata aquells aspectes que tinguin una solució ràpida. Es preveu presentar l’auditoria en un termini d’entre quatre i sis mesos, incorporant una bateria de propostes per revertir tots i cadascun dels aspectes que es determini que presenten deficiències.

Actualment, la comunicació entre Igualada i Barcelona disposa de 60 expedicions d’anada i 65 de tornada els dies feiners. L’evolució de la demanda ha estat creixent els darrers anys i ha passat dels 871.000 viatgers l’any 2013 als 921.000 del 2016. Tanmateix, tot i que s'han reduït respecte a anys anteriors, el servei acumula queixes per part dels usuaris vinculades en gran part a la manca de fiabilitat en el compliment dels horaris.

Durant el període de l’auditoria, es faran inspeccions i controls per comprovar el compliment de les condicions de prestació del servei a les hores punta del matí, migdia i vespre, als principals nuclis de generació de demanda i on ha estat detectada una major problemàtica com és el cas de les expedicions del matí amb sortida des d’Igualada, Esparreguera i Abrera i les tornades al migdia o vespre des de Barcelona.

També es comprovarà l’estat dels vehicles i de les parades (elements de senyalització, informació, capacitat i seguretat). Un altre aspecte que es vigilarà serà les condicions de prestació a bord dels mateixos vehicles per valorar-ne la capacitat, la comoditat i l’atenció del personal de conducció, tant per part del personal que realitzi l'auditoria com a través d’enquestes als usuaris.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article