La platja del Remolar entre Viladecans i El Prat protegeix les seves dunes gràcies a una pallissa de fusta

L'objectiu és recuperar i protegir la flora i la fauna pròpia de l'ecosistema dunar (plantes psammòfiles, invertebrats de platja, rèptils, petits mamífers i ocells) i, especialment, la nidificació del corriol camanegre (Charadrius alexandrinus).

Aquest ocell limícola fa el niu a la sorra a la primavera i l'estiu, coincidint amb el període de major concentració de persones a les platges. En els últims anys, amb l'increment de la pressió humana, es va reduir dràsticament la seva presència fins a desaparèixer l'any 2013, segons un estudi del Consorci del delta. La palissada de fusta impedirà el trepig de persones i gossos i permetrà la tranquil•litat necessària que requereix el corriol per nidificar.

A la platja del Remolar, a la banda de Viladecans, l'any 2016 la palissada va permetre l'assentament de cinc parelles de corriol camanegre i cinc de corriol petit, amb un gran èxit reproductor que no s'havia donat fins ara.

Aquesta platja que forma part dels espais naturals del delta del Llobregat. Té una longitud de 560 m fins la sortida de l’estany del Remolar. Gran part de la mateixa està ocupada per la vegetació dunar i basses d’aigua temporal.

Existeix un mirador al principi que permet una còmoda observació de la fauna. I des d’ on es pot observar el pas de les balenes a la primavera pel litoral Barceloní, té un caràcter verge i natural, cal d’afavorir-lo mitjançant el seu ús responsable i conservació.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article