Els partits catalans es bolquen al congrés dels diputat per denunciar el caos a l’ aeroport del Prat

PSC, PDeCAT i Esquerra Republicana, interpel•laran avui al govern espanyol en seu parlamentària per què expliqui les raons del caos generat al Prat degut als controls de seguretat.

El portaveu del Partit Demòcrata al Senat, Josep Lluís Cleries, i el coordinador del Partit Demòcrata a les Corts Generals, Jordi Xuclà, han denunciat aquest dimarts la situació de “col•lapse que ha tornat a viure l’aeroport de Barcelona-el Prat per la falta d’efectius policials en els controls de passaport o document d’identitat”.

Cleries ha recordat que la "mateixa Policia Nacional admet no disposar dels instruments informàtics necessaris per fer aquests controls amb agilitat ni del nombre d'agents suficient". En aquesta línia, es pregunta que "si aquestes comprovacions són per un tema de seguretat, com és que no es donen en altres aeroports de l'Estat espanyol?".

Xuclà ha advertit que el caos a l’aeroport de Barcelona “no només es produeix en els punts de control de passaports, sinó també en el control de líquids, tot plegat respon a una falta de recursos i d’efectius policials per part de l’Estat, i per això reclamem la compareixença urgent del ministre”.

Per la seva banda, el diputat molinenc del PSC, José Zaragoza, ha registrat diverses preguntes escrites per tal que el Govern de l’Estat expliqui els motius del reiterat caos a l’aeroport del Prat. Zaragoza apuntava a les declaracions del delegat del govern a Catalunya, Enric Millo, que aquest cap de setmana asseverava que el caos està causat per un “excés de passatgers” a l’aeroport del Prat. “És impresentable que el delegat del Govern es tregui de sobre un problema tan greu acusant els viatgers”, ha dit el diputat. Per aquest motiu, ha anunciat que registrarà una nova pregunta escrita en aquest sentit.

Joan Tardà, que ja avisava li demanaria explicacions al mateix Rajoy, es mostrava directe com sempre i veia males intencions per part del Govern espanyol, “el caos al control de policia de l'aeroport d' El Prat seria impensable a Barajas, fermament convençut que respon a una voluntat d fer mal per part del govern espanyol,” i finalitzava, “és una vergonya que en El Prat, dels aeroports més importants d’ Europa, es repeteixi o fins i tot s’ hagi enquistat aquest caos.”

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article